Japonya ve Çin'de şiddetli deprem

Yeni Şafak
05:24, 14/11/2015, CumartesiG: Güncelleme: 09:16, 14/11/2015, Cumartesi
AA
Japonya ve Çin'de şiddetli deprem

Japonya'nın güneybatısında 6.7 büyüklüğünde, Çin'in doğu kıyısında ise 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Japonya ve Çin art arda sallandı. Japonya'nın güneybatısında 6.7 büyüklüğünde, Çin'in doğu kıyısında ise 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.



ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin Japonya'nın Makurazaki kentinin 144 kilometre batısında, 10 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.



Japon Meteroloji Ajansı, ülkenin güneyindeki Kyushu adası ve küçük adaları kapsayan Kagoşima eyaletinin güney kıyılarında 1 metre yüksekliğinde tsunami dalgaları oluşabileceğini bildirdi.



"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya, 11 Mart 2011'de tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşamıştı. 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki tsunami, 19 bin kişinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına ve ülkenin kuzeydoğu kıyılarında büyük hasara yol açmıştı.



Deprem ve tsunami, Fukuşima nükleer santralinde radyoaktif sızıntıya yol açarak Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuştu. Üç reaktörün erimesi sonucu ortaya çıkan radyasyon sızıntısının ardından bölgede yaşayan 160 bin kişi tahliye edilmişti.



ÇİN 7.2 İLE SALLANDI


Çin'de 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.



Çin Deprem Ağları Merkezi, depremin merkez üssünün Çin'in doğu kıyı açıkları olduğunu ve yerin 10 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu. Depremin herhangi bir can ya da mal kaybına yol açıp açmadığıyla ilgili henüz bilgi verilmedi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026