|

'JeansBiri' hesabının sahibi tutuklandı

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A., "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Yeni Şafak
20:18 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 20:30 - 22/11/2016 Salı
AA

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açarak kampanyaya dönüştürdüğü ve örgüt lehine faaliyette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A., "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, "JeansBiri" adlı Twitter hesabından "Aksilahlanma" etiketiyle paylaşımlarda bulunan A.'nın hakimlik sorgusu tamamlandı.



İstanbul Nöbetçi 11. Sulh Ceza Hakimliği, zanlı A.'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına hükmetti.



Cumhuriyet gazetesi soruşturması ile birleştirilmişti


Bu arada, şüpheli A. hakkındaki dosya, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma ile birleştirilmişti.



Birleştirmeye "Cumhuriyet gazetesinin 22 Ekim tarihli nüshasında manşetten 'Ak Silahlanma Provokasyonu' başlıklı haberin yayımlanması, bu haberin kaynak olarak 'JeansBiri' adlı Twitter kullanıcısına dayandırılması, bu haberden önce 'Aksilahlanma' şeklinde paylaşım açan şüphelinin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 27 Ekim'de gözaltına alınması" gerekçe gösterilmişti.







#JeansBiri
#FETÖ
#Twitter
7 yıl önce
default-profile-img