|

Kabil'de Türk askeri şefkati: Hadiya bebeğe mama

Kabil Havalimanı’ndaki karışıklıkta Ali Musa, Rahmani isimli Afgan eşinden ayrı düştü. İki aylık bebeği Hadiya ile çaresizce bekleyen babaya Türk askeri yardım etti. Askerler, bebeğin altını temizleyerek mama ile karnını doyurduktan sonra babasına teslim etti.

00:00 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 04:38 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk askeri, bebeğin altını temizleyerek mama ile karnını doyurdu.
Türk askeri, bebeğin altını temizleyerek mama ile karnını doyurdu.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de ülkeyi terk etmek isteyenlerin akın ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda çıkan kargaşada annesinden ayrı düşen iki aylık Hadiya bebeğe Türk askerleri sahip çıktı.

HADİYA BEBEK’E SAHİP ÇIKTI

  • Havalimanı çevresinde yaşanan karışıklıkta Farista Rahmani, iki aylık bebeği Hadiya Rahmani ve eşi Ali Musa Rahmani’den ayrı düştü. Ali Musa Rahmani uzun süre aradığı eşini bulamadı.
    Bebeğin eşyaları da annede kaldığından çaresizlik içinde bekleyen babaya, askeri hat içerisindeki kuzey kapısında Türk askeri yardım elini uzattı. Baba ve bebeği güvenli bölgeye getiren Türk askeri, bebeğin altını temizleyerek mama ile karnını doyurdu.
    Bebek daha sonra babasına teslim edildi. Bu arada Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı çevresindeki umutlu bekleyişi sürüyor. Havalimanında görevli Türk güvenlik güçleri, ihtiyacı olanlara yardım elini uzatarak dünyaya örnek oluyor.

5 TÜRK KURTARILDI

Bekleyişlerini sürdürenlere su ve yiyecek dağıtan Türk askeri, tahliye işlemleriyle de ilgileniyor. Pasaport ve evrak kontrollerini yapan askerler, tahliye için geldiği kontrol noktasında pasaportunu kaybettiğini fark ederek panik yaşayan kadını sakinleştirmeye çalıştı.
Görevli askerler, su verdikleri kadının yüzünü yıkamasına yardımcı oldu. Afganistan’a sağlık turizmi için giden 5 Türk sağlık çalışanı, mahsur kaldıkları kent merkezinden Türk güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı.
Vatandaşlardan Aleyna Tıkı, “Türk askeri ve özel harekat polisleri bize destek oldu. Devletimiz bizi burada bırakmadı” dedi.
#Kabil Havalimanı
#Ali Musa
#Rahmani
#Hadiya
3 yıl önce