|

Kahtani kadınlara işkence yapmış

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesini planlayan Saud el-Kahtani’nin, Suudi Arabistan’da tutuklu kadın aktivistlere yapılan işkencelere bizzat katıldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:42 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaşıkcı cinayetinin planlayıcılarından Saud el-Kahtani
Kaşıkcı cinayetinin planlayıcılarından Saud el-Kahtani

Suudi Arabistan’ın eski kralı Abdullah döneminde kurulan İnsan Hakları Komisyonu’na verilen ifadeler gün yüzüne çıktı. Belgelere göre Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilmesini planlayan Saud el-Kahtani de tutuklu kadın aktivistlere yapılan işkencelerde yer aldı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yakın danışmanlarından Kahtani, işkence seanslarına bizzat katıldı.

ELEKTRİK, KIRBAÇ VE CİNSEL TACİZ

Geçen ay Suudi Arabistan’ın en büyük kentlerinden Cidde’deki Dabhan hapishanesindeki mahkumlarla görüşmeye başlayan komisyona ifade veren kadın aktivistlerden birisi de 29 yaşındaki Loujain el-Hathloul’du. Hathloul, Suudi güvenlik yetkililerinin kendisine vücuduna elektrik verme ve kırbaçlama gibi işkenceler ile cinsel taciz gibi istismarda bulunduğunu anlattı.

Haberde görüşlerine yer verilen kaynaklar, Kahtani’nin Hathloul’a yapılan işkenceleri bire bir denetlediğine işaret ederken, “Kahtani Hathloul’u tecavüz etmek, öldürmek ve lağıma atmakla tehdit etti.” ifadesini kullandı. Gazeteye konuşan Suudi danışmanlar, aktivistler ve hapishanedeki muameleyi bilen kişiler, 18 tutuklu aktivistin en az 8’inin bu şekilde işkenceye maruz kaldığını belirtti.

#Saud el-Kahtani
#Suudi Arabistan
#Cemal Kaşıkçı
#İşkence
#İnsan Hakları Komisyonu
5 yıl önce