|

Kaliforniya yanıyor

ABD'nin Kaliforniya (California) eyaletinde yangın çıktı. Rüzgar sebebiyle çıktığı belirtilen yangın etkisini artırarak sürdürürken, can kaybı yaşanıp yaşanmadığı henüz bilinmiyor. Koca bir ormanlık alanın kül olduğu Kaliforniya yangınında, binlerce kişi tahliye edildi. Yangın, 243 kilometrelik bir alana yayıldı.

Yeni Şafak
10:41 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kaliforniya Paradise'de yanan bir kamp böyle görüntülendi.
Kaliforniya Paradise'de yanan bir kamp böyle görüntülendi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yangın çıktı.

Rüzgarla başlayan yangın hızla yayıldı. Binlerce ağacın yandığı, kocaman bir ormanlığın kül olduğu yangın hala söndürülemedi.


72 kilometrekarelik ormanlık alan kül oldu. Çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken hayatını kaybedenlerin sayısı henüz açıklanmadı. Yangına 1500 kişilik bir ekip, 300 itfaiye aracı, 20 dozer ve pek çok araçla müdahale ediliyor.



Kaliforniya eyaletine bağlı 27 bin nüfuslu Paradise kasabasında 1000'den fazla yapı kullanılamaz hale geldi. Bölgede acil durum ilan edildi. Can kaybının olup olmadığı henüz bilinmezken çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Kaliforniy'daki yangın çok hızlı bir şekilde ilerliyor

California İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Gabe Lauderbale, Guinda kasabasındaki yangının kuru otlar, meşe ağaçları ve çalılar nedeniyle çok hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti.

Yetkililer, Colorado'da 2 bin 500'den fazla evin boşaltılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

104 ev zarar gördü

San Luis Vadisi Acil Durum Birimi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yangında 104 evin zarar gördüğünü duyurdu.


Yangında henüz herhangi bir can kaybı veya yaralanma olayı yaşanmadığı belirtildi.

California Valisi Jerry Brown, geçen hafta yangın söndürme çalışmalarına daha fazla kaynak aktarabilmek için bölgede olağanüstü hal ilan etmişti.

  • Kaliforniya'da Ağustos ayında tarihinin en büyük yangını çıkmış ve uzun bir süre söndürülememişti. Yangının sebebi ilk başta kuraklık olarak açıklanmış ancak daha sonra komşularına sinirlenen bir adamın kundaklaması olduğu ortaya çıkmıştı.
#Kaliforniya
#California
#Yangın
5 yıl önce