|

Kanada Başbakanı Trudeau iddiaları doğruladı

Kanada Başbakanı, Filipinler'de Ebu Seyyaf militanlarınca 21 Eylül 2015 tarihinden bu yana rehin tutulan Robert Hall isimli Kanada vatandaşının da öldürüldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
20:06 - 13/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:08 - 13/06/2016 Pazartesi
AA

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Filipinler makamlarının Robert Hall'ın ölümünü resmi olarak bildirdikleri belirtildi.



Açıklamasında terörün, rehin alma, daha fazla şiddet ve istikrarsızlıkla beslendiğini anlatan Trudeau, ''Kanada onların korku tüccarlığına, başkalarının acılarına karşı aşağılık taktiklerine yenilmeyecektir'' dedi. Ebu Sayyaf'ın rehin tuttuğu Robert Hall için istediği 12.9 milyon dolarlık fidyenin de bunun için ödenmediğini kaydeden Başbakan Trudeau, teröristlere fidye ödemenin, daha çok Kanadalının hayatını tehlikeye atmak olacağını ifade etti.





Kanada Başbakanı açıklamasında, ''Kanada Devleti ve Kanada Başbakanı olarak önceliğimiz, halkımızın güvenliği ve emniyetidir. Sonu nereye varırsa varsın, ne kadar sürerse sürsün, bu vahşi eylemi yapanların hakettiği cezayı alması için Filipinler hükümeti ile birlikte çalışacağız. Robert Hall'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum'' dedi.



Ebu Seyyaf örgütünün sözcüsü Ebu Raami, Philippine Inquirer'a yaptığı açıklamada, Hall'ın serbest bırakılması için şart koşulan 12,9 milyon dolarlık fidyenin zamanında ödenmediğini belirterek rehinenin öldürüldüğünü söylemişti. Raami, Hall'ın cesedinin günün ilerleyen saatlerinde Sulu'nun başkenti Jolo'da bulunabileceğini ileri sürdü.



Ebu Seyyaf, geçen yıl Eylül ayında kaçırdığı 2 Kanadalı rehine John Ridsel ve Robert Hall için 8 milyon Kanada Doları fidye istemiş, Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Rehinelerden John Ridsdel, fidyenin ödenmemesi üzerine 26 Nisan'da öldürülmüştü.Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor.




#Kanada
#Kanada Başbakanı Justin Trudeau
#Robert Hall
8 yıl önce