|

Kanada’da nefret dalgası

Kanada'da, Paris saldırıları sonrası başlayan İslamofobik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Toronto Metrosu'nda seyahat eden iki Müslüman kadın, biri kadın ikisi erkek 3 kişinin saldırısına maruz kaldı.

Yeni Şafak
06:00 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:32 - 21/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Toronto Metrosu'nun bağlı olduğu TTC Sözcüsü Brad Ross, erkeklerin Müslüman kadınlara önce sarkıntılık ettiklerini, ardından da küfür ederek sözlü saldırıda bulunduklarını duyurdu. Kadınlarla saldırganlar arasındaki tartışmaya şahit olanların acil yardım kolunu çektiklerini kaydeden Ross, Sherbourne İstasyonu'nda meydana gelen olayda saldırganların kalabalıktan yararlanarak kaçtıklarını ifade etti.



TRENE KÜFÜR YAZDILAR


Öte yandan, Toronto'nun çevre yerleşim merkezleri ile ulaşımını sağlayan trenlere de Müslümanlara karşı küfür ve nefret içeren yazılar yazıldığı belirlendi. GO Train isimli ulaşım hizmeti veren trenlere yazı yazanların, güvenlik kamerası kayıtlarından belirlenmesine çalışılıyor. Bu arada, Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi'nden yapılan açıklamada, basına yansımayanlarla birlikte polise intikal eden İslam karşıtı saldırıların 42'yi bulduğu belirtildi. Toronto'da bir haftada İslam karşıtı saldırılarda bir cami kundaklandı. Bu olaydan iki gün sonra Müslüman bir kadın, önce küfürlü hakarete, ardından yumruklu saldırıya maruz kaldı.


#İslamofobik
#Toronto Metrosu
#Kanada
8 yıl önce