|

Kanada'dan ilk yorum: Haberimiz var

Terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere İngiltere'den Suriye'ye giden 3 kıza, Türkiye'de yardım ettiği belirlenen Kanada vatandaşı Arap asıllı bir kişinin gözaltına alınması Kanada gündeminin ilk sırasına oturdu. Konuya ilişkin Kanada hükümetine sorulan sorulara, yetkililer "Haberimiz var" cevabını verdi.

Yeni Şafak
11:11 - 13/03/2015 Cuma
Güncelleme: 11:25 - 13/03/2015 Cuma
AA

Türkiye'de gözaltına alınan kişinin, Kanada Gizli Servisi CSİS'le bağlantılı olup olmadığı konusu, Kanada Federal Parlamentosu'nda Kamu Güvenliği Bakanı Steven Blaney'e soruldu.


Anamuhalefetteki Yeni Demokrat Parti Milletvekili Megan Leslie'nin yönelttiği, "Türk medyasında, CSİS'le bağlantılı bir kişinin yakalandığı söyleniyor. Doğru mu?" sorusunu cevaplayan Bakan Blaney, "Konudan haberimiz var. Operasyonel ulusal güvenlik konularında yorum yapmıyorum. Ancak biz bu tür durumlar için Anti-Terör Yasası'nı çıkarmak istiyoruz" dedi.


Diplomatik girişim var mı yok mu belli değil

Kanada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Johanna Quinney, diplomatik girişimleri olup olmadığı yolundaki soruları cevapsız bıraktı. Sözcü Quinney, konunun Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın alanına girdiğini belirterek, soruları bakanlık sözcüsüne yönlendirdi. Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı Basın Sözcüsü Jean-Christophe DeLeRue de, Bakan Blaney'in parlamentodaki sözlerini yinelemekle yetindi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir haber kanalına yaptığı açıklamada, kızların Suriye'ye geçişine yardım eden kişinin koalisyona üye bir ülkenin istihbaratında çalıştığının tespit edildiğini dile getirmişti.


Shamima Begum (15), Amira Abase (15) ve Kadiza Sultana'nın (16), 17 Şubat'ta Londra'dan İstanbul'a gittikleri ve daha sonra Suriye'ye geçerek terör örgütü DAEŞ'e katıldıkları tahmin ediliyor.

#kanada
#kanada hükümeti
#kanadalı yetkililer
9 yıl önce
default-profile-img