|

Kandil'de PKK’ya ağır darbe

TSK’nın, Irak’ın kuzeyini terör örgütünden temizlemek için Kandil’e başlattığı operasyon hava destekli sürüyor. Türk jetlerinin PKK’nın yuvası konumundaki hedeflere düzenlediği hava harekatlarında son dört gün içinde 70 terörist öldürüldü. Operasyonları Org. Hulusi Akar harekat merkezinden bizzat takip etti.

Yeni Şafak
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:55 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TSK'nın Irak’ın kuzeyini terör örgütü PKK’dan temizlemek için başlattığı operasyon hava destekli sürüyor.
TSK'nın Irak’ın kuzeyini terör örgütü PKK’dan temizlemek için başlattığı operasyon hava destekli sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Irak’ın kuzeyini terör örgütü PKK’dan temizlemek için başlattığı operasyon hava destekli sürüyor. PKK’nın yuvası konumundaki Kandil’deki hedeflere hava harekatları düzenleyen TSK, bölgedeki terör hedeflerini gece-gündüz ateş altında tutarak örgüte ağır darbe vuruyor. Son bir hafta içinde bölgeye düzenlenen hava harekatlarında 70 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK’YA AĞIR DARBE

12 Haziran’da PKK/KCK’nın sözde bölge sorumlularından birinin de aralarında bulunduğu 26 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesine 15 Haziran’da yapılan hava harekatında 35, Zap, Avaşin-Basyan ile Hakkari’nin Çukurca bölgelerine önceki gün düzenlenen hava harekatında da 9 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Harekatlarda PKK tarafından sığınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler de imha edildi.

AKAR MERKEZDEN İZLEDİ

TSK’nın Kandil başta olmak üzere Hakurk, Avaşin-Basyan’a yönelik harekatının bir bölümü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından harekat merkezinden bizzat takip edildi. Hükümet yetkilileri, operasyonların geçici olmadığı, bütün teröristler bölgeden temizlenene ve tehdit olmaktan çıkarılana kadar devam edeceği mesajını verirken, Türkiye’nin ısrarla Kandil üzerinde durduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son operasyonlarda çok önemli toplantı alanlarının vurulduğunu açıklamıştı.

#Irak
#Kandil
#PKK
6 yıl önce