|

Kardeşini tutuklattı

Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, suikast korkusuyla kardeşi Prens Bender bin Selman’ı tutuklattı. Can güvenliğinden endişe eden Prens Selman’ın, kraliyet muhafızları arasından özel seçilmiş bir “Hızlı Müdahale Gücü” kurduğu da iddia ediliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 9/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:20 - 9/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Muhammed bin Selman
Muhammed bin Selman

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Ekim 2018’de öldürülmesiyle su yüzüne çıkan Riyad'daki taht kavgası her geçen gün sertleşiyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ülke geleneklerini hiçe sayan, yönetimde tek ses olma isteği karşısında kendisine yönelik muhalefetin de sesi yükseliyor. Son olarak İsrail merkezli Makorrishon haber sitesi, Prens Muhammed'in bir suikast girişiminden kurtulduğu ve kardeşi Bender bin Selman'ı da tutuklattığını iddia etti. Veliaht Prens'in suikast girişiminin ardından, çevresinde emniyet tedbirlerini artırdığı ve özel eğitimden geçmiş bir güvenlik birimi kurdurduğu belirtildi.

SUİKASTÇİ TUTUKLANDI

Haberde, Prens Bender bin Selman'ın kraliyet muhafızlarından bir subayı 10 milyon riyal karşılığı, kardeşi Veliaht Prens Muhammed'e suikast düzenlemesi için tuttuğu iddia edildi. Kendisine yönelik suikast girişimini öğrenen Prens Muhammed de, suikasti yapacak subayı ve kardeşi Prens Bender'i tutuklattı.

HIZLI MÜDAHALE GÜCÜ KURDU

Suikast girişimi ile can güvenliğinden endişe duyan Veliaht Prens Muhammed, Kraliyet Muhafızları içinden özel olarak seçilmiş, "Hızlı Müdahale Gücü" adında, kendisine özel bir güvenlik birimi kurdu. Özel eğitimden geçirilen güvenlik biriminin görev tanımı, ülke içinde ve dışında Veliaht Prense olası tehditleri bertaraf etmek şeklinde belirlendi. Elit güvenlik birimine, Prens Muhammed'in en yakın çevresinden dahi tehdit altında olduğu bilinciyle hareket etmesine yönelik emir verildi.

KRAL'IN GÜVENİNİ ZEDELEDİ

Suudi Arabistan sosyal medya mecralarında yayılan saray içindeki huzursuzluk ve suikast girişimine ilişkin bilgilerin, İngiliz The Guardian gazetesinin, Kral Selman bin Abdülaziz ile Veliaht Prens arasında güven krizi yaşandığına ilişkin haberin hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Gazete Kral Selman'ın Şubat ayındaki Mısır ziyareti sırasında, oğlu Prens Muhammed'in "Vekil Kral" imzasıyla yayınladığı Kraliyet kararnamesi nedeniyle ikilinin arasının açıldığını iddia etmişti.

#​Cemal Kaşıkçı
#Bender bin Selman
#Muhammed bin Selman
#Suudi Arabistan
5 yıl önce