|

Kaşıkçı ile bir yıldır beraberdik

Cemal Kaşıkçı hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Mısırlı H. Atr, Kaşıkçı ile bir yıldır beraber olduklarını ve Haziran ayında Washington’da evlendiklerini ileri sürdü. H. Atr, Kaşıkçı’nın hostesliği bırakmasını istediği ancak bunu kabul etmediği için evliliklerinin bittiğini iddia etti.

Aybike Eroğlu
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:47 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mısırlı H. Atr, Kaşıkçı ile bir yıldır beraber olduklarını ileri sürdü.
Mısırlı H. Atr, Kaşıkçı ile bir yıldır beraber olduklarını ileri sürdü.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da öldürülmesini daha da karmaşık hale getiren bir iddia ortaya atıldı. Öldürüldüğü Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na Türkiyeli nişanlısı Hatice Cengiz ile evlenmek için belge almak üzere girdiği belirtilen Kaşıkçı’nın, aylar önce Mısırlı bir kadınla gizli bir törende evlendiği öne sürülüyor.

ARKADAŞI DOĞRULADI

Washington Post gazetesine konuşan 50 yaşındaki Mısırlı H. Atr, Kaşıkçı ile Haziran 2018’de, Washington’ın bir banliyösünde düzenlenen ve gizli tutulan dini bir törenle evlendiğini öne sürdü. Kaşıkçı’nın uzun zamandır arkadaşı olan bir kişi de Washington Post’a açıklamasında törene katıldığını söyleyerek Atr’ın iddiasını doğruladı.

BİR YILDIR BERABERDİK

Atr, bir Körfez ülkesinde yaşadığını, iş için ABD’ye gittiğinde Kaşıkçı ile vakit geçirdiğini söylüyor. Mısırlı kadın, Suudi gazeteci ile yaklaşık 10 yıl önce, Ortadoğu üzerine düzenlenen bir medya forumunda tanıştıklarını ancak ilişkilerinin geçen yıl başladığını savunuyor. Atr, Kaşıkçı’yı en son eylül ayının başlarında gördüğünü de anlattı. Mısırlı kadın, Kaşıkçı’nın Suudi hükümetinin kendisini hedef alacağından endişelendiğini ancak öldürülebileceğini hiç düşünmediğini de söylüyor. Mıslırlı H. Atr, Kaşıkçı’nın hostesliği bırakmasını istediğini, ancak bunu gerçekleştirmediği için evliliklerinin son bulduğunu söyledi. Mısırlı kadının BAE istihbaratı ile ilişkisinin olduğu da ileri sürüldü.

O kadın neden şimdi ortaya çıktı

Kaşıkçı’nın aile üyeleri bu evlilik konusunda yorum yapmaktan kaçınırken, Hatice Cengiz böyle bir ilişkiden haberdar olmadığını söyledi. Cengiz, “Cemal bana bu kadından hiç söz etmedi. Neden şimdi insanların kafasındaki Cemal imajını değiştirmeye çalışıyor? Ne istiyor? Bunun, bir itibarsızlaştırma girişimi olduğundan şüpheleniyorum” dedi.

Tazminat alabilir

Washington Post’a göre, Atr Kaşıkçı’nın resmen eşi olduğunu kanıtlayabilirse ailenin Suudi hükümetinden alacağı tazminattan pay sahibi olabilir. Ancak gazete, bu evlilik için resmi bir belge alınmamış olduğunu da ekledi. Atr ise evliliğe dair fotoğraf ve diğer kanıtları bir Ortadoğu ülkesindeki bir konsoloslukta biraraya geldiği Suudi ve Türk yetkililere verdiğini söyledi. Söz konusu fotoğraflar bu hafta, cinayet emrini vermekle suçlanan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı destekleyen Twitter hesaplarından sosyal medyaya yayılmıştı.

#Hatice Cengiz
#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
5 yıl önce