|

Kassam'dan İsrail'e abluka uyarısı

Kassam Tugayları Sözcüsü Ubeyde:"Gazze'nin imarı ve ablukanın kaldırılmasına yönelik engellerin devam etmesi durumunda düşman İsrail'in aleyhine olacak yeni bir patlama meydana gelir" dedi.

Yeni Şafak
22:34 - 13/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:36 - 13/11/2014 Perşembe
AA
Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailesi için tören düzenlendi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da törende hazır bulundu. (Mohammed Asad - Anadolu Ajansı)
Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailesi için tören düzenlendi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da törende hazır bulundu. (Mohammed Asad - Anadolu Ajansı)
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'nin yeniden imarının engellenmesi ve bölgeye yönelik ablukanın devam etmesi durumunda İsrail aleyhine gelişmelerin olacağını savundu. 


İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerini ödüllendirmek için Gazze'nin Refah kentinde organize edilen etkinlikte konuşan Ubeyde, "Direnişimiz sürüyor ve elimiz, düşmana karşı olan silahımızın tetiğindedir" dedi.


Ubeyde, İsrail'in Gazze savaşından bu yana kaybetmeye devam ettiğini dile getirerek, "Gazze'nin imarı ve ablukanın kaldırılmasına yönelik engellerin devam etmesi durumunda düşman İsrail'in aleyhine olacak yeni bir patlama meydana gelir" ifadesini kullandı.


Gazze saldırıları sırasında Kassam Tugayları'nın Refah kentinde bir İsrail askerini esir aldığını hatırlatan Ubeyde, şunları kaydetti:


 "Meydanlarda yaptıklarımızın yanı sıra bizden sevindirici haberler beklediğinizi biliyorum. Bu nedenle bizden ancak halkımızı sevindiren haberler duyacaksınız diyorum. Ama Kassam, ne zaman, nerede ve nasıl konuşacağını iyi bilir. İsrail, Gazze saldırılarında elde edemediklerini Kudüs ve Batı Şeria'da elde etmeye çalışıyor. Ama nafile, Gazze saldırılarından beri İsrail kaybetmeye devam ediyor."
#Hamas
#İzzeddin el-Kassam Tugayları
#Ebu Ubeyde
#Gazze
9 yıl önce