|

Katalan lider İspanya Başbakanına mektup yazdı

1 Ekim'de düzenlenen bağımsızlık referandumunun ardından iplerin gerildiği İspanya'da Katalonya lideri Puigdemont, İspanya Başbakanı Rajoy'a mektup yazdı. Puigdemont, mektubunda iki ay içerisinde diyaloga geçilmesi çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
09:41 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:15 - 16/10/2017 Pazartesi
Reuters
Katalonya lideri Puigdemont
Katalonya lideri Puigdemont

Katalonya lideri Carles Puigdemont, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a mektup yazdı.

Yazılan mektupta, İspanya ile Katalonya liderlerinin önümüzdeki iki ay içinde diyaloga geçmek için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Katalan polis şefinin duruşmasının durdurulmasını isteyen Puigdemont, yazdığı mektupta Katalonya'nın bağımsızlığıyla ilgili açıkça cevap vermediği belirtildi.

  • Ne olmuştu?
  • Katalonya, İspanya'nın tepkisine rağmen 1 Ekim'de bağımsızlık referandumu için sandık başına gitti. İspanya hükümetinin yasadışı ilan ettiği ve sandıkları toplattığı referandum sonrası Katalonya'dan yapılan açıklamada halkın yüzde 90'ının 'Evet' oyu kullandığı ifade edildi. Katalonya lideri Puigdemont, referandum sonrası yaptığı açıklamada referandum sonucu için "Askıya alınmış bağımsızlık hakkı elde ettik" ifadelerini kullanarak bağımsızlık ilanını ertelediklerini duyurmuştu

#İspanya
#Katalonya
#Bağımsızlık referandumu
7 yıl önce