|

Kaybolan Mısır uçağından kötü haber

Paris-Kahire seferini yapan bir yolcu uçağı, Mısır hava sahasına girdikten kısa süre sonra radardan kayboldu. Mısır Dışişleri Bakanlığı bugün Akdeniz'de radardan kaybolan Mısır Hava Yolları'na ait yolcu uçağının düştüğünü doğruladı.

Yeni Şafak
06:31 - 19/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:44 - 19/05/2016 Perşembe
Diğer

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed ebu Zeyd konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault bu sabah Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi telefonla aradı. Düşen Mısır Hava Yolları'na ait uçaktaki yolcularla ilgili taziyelerini kendilerini iletti." ifadelerini kullandı.



Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı'nın uçağın düştüğünü henüz resmen açıklamamasına rağmen, dışişleri sözcüsünün konu ile ilgili sözleri uçağın düştüğünün kesinleştiği şeklinde yorumlandı.



Mısır Hava Yolları'na ait A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken, bu sabah 02:45'te Akdeniz'de Mısır hava sahasında radardan kaybolmuştu.



Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçakta 30 Mısırlı, 15 Fransız, 2 Iraklı, 1 İngiliz, 1 Belçikalı, 1 Kuveytli, 1 Suudi Arabistanlı, 1 Sudanlı, 1 Çadlı, 1 Portekizli, 1 Cezayirli ve 1 Kanadalı yolcunun bulunduğunu açıkladı.



MS804 sefer sayılı yolcu uçağında 56 yolcu, yedi mürettebat ve üç güvenlik görevlisi olmak üzere 66 kişinin bulunduğu belirtildi.



Mısır Havayolları uçağın 11 bin 280 metre yükseklikte seyir halindeyken, Mısır hava sahasına girdikten kısa süre sonra radarlarla bağlantısının kesildiğini açıkladı.



Mısır ve Yunanistan, uçak enkazıyla ilgili ortak çalışma başlatırken Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da çalışmalara katılmak üzere Fransa'nın da gemi ve uçak yolladığını duyurmuştu.



Enkaz aranıyor


Associated Press'in haberine göre, Mısır havacılık yetkilileri uçağın düştüğünü söyledi. Yetkililer, uçağın enkazının bulunması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtti.



AFP'ye konuşan bir Yunan havacılık kaynağı, uçağın Kerpe adasının yaklaşık 130 deniz mili açığında düştüğünü söyledi. Aynı kaynak, pilotla son temasın, uçak radardan kaybolmadan üç dakika önce kurulduğunu belirtti.


Uçakla irtibat, öngörülen iniş saatinden 20 dakika önce kesildi.



Mısır ordusu, askeri gemi ve uçaklarla bölgede arama yapıyor. Mısır ordusu, arama kurtarma çalışmalarına Yunanistan'ın da katıldığı duyurdu.






#Mısır Havayolları
#Kaybolan uçak
#Kahire
8 yıl önce