|

Kaza mı terör mü

Türkiye ve İslam karşıtlığının arttığı bir dönemde Almanya’da şüpheli bir kaza yaşandı. Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti’nde bir araç kaldırıma çıkarak camiden çıkan cemaatin içine daldı. Olayda 4 Türk yaralandı. Olayın kaza mı yoksa terör saldırısı mı olduğu araştırılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 الإثنين
Güncelleme: 23:48 - 10/06/2018 الأحد
Yeni Şafak
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde bir aracın cuma namazından çıkan cemaatin arasına dalması sonucu 4 Türk vatandaşı yaralandı.
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde bir aracın cuma namazından çıkan cemaatin arasına dalması sonucu 4 Türk vatandaşı yaralandı.

Avrupa'da İslam ve Türkiye karşıtlığının hortladığı bir dönemde Almanya'da yaşanan bir kaza ürküttü. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki (KRV) Altena şehrinde iki gün önce bir aracın cuma namazından çıkan cemaatin arasına dalması sonucu 1'i ağır 4 Türk vatandaşı yaralandı.

Türkiye'nin Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, polisin verdiği bilgiye göre sürücünün geçirdiği bir sağlık sorunu ya da araçta kaynaklanan teknik bir arıza nedeniyle kazanın meydana gelmiş olabileceği üzerinde durulduğunu belirtti.

4 TÜRK YARALANDI

Cebeci olayı şöyle anlattı: "DİTİB Mevlana Camii'nde cuma namazı çıkışı aralarında bir din görevlisinin de bulunduğu cemaat, kaldırımda aralıklı olarak yürürken, 29 yaşındaki Alman bir kadının kullandığı Opel marka küçük bir araç kaldırıma çıkıyor. Olayda 3’ü hafif 4 vatandaşımız ile aracın sürücüsü kadın yaralanmış.

Polis, şoförün kalp krizi geçirmiş olabileceği ya da araçtaki teknik bir arızadan dolayı olayın bir kaza olması üzerinde duruyor. Sanırım bizim basında olay biraz abartılmış. Kesinlikle terör saldırısıyla ilgili ya da ima eden hiçbir bulgu ya da açıklama yapılmadı.” Polisin olayı soruşturduğunu ifade eden Cebeci, kendilerinin de olayı yakından takip ettiğini bildirdi. Terör şüphesi de araştırılıyor.

#​Türkiye
#Almanya
#Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti
#Şener Cebeci
٪d سنوات قبل