|

Kırgızistan'da zafer kutlamaları başladı

​ Kırgızistan'da, Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sına karşı kazandığı zaferin 70. yıl dönümü kutlamaları başladı.

Yeni Şafak
19:17 - 4/05/2015 понедельник
Güncelleme: 16:23 - 4/05/2015 понедельник
AA

Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde başkentin ana meydanı Ala-Too'da "zaferin genç mirasçıları" sloganıyla başlayan ilk resmi kutlamaya Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve devlet yöneticileri katıldı.



Gazilerin ön saflarda yer aldığı 9 Mayıs Zafer Bayramı törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Atambayev, Kırgızların atalarının diğer kardeş cumhuriyetlerdekilerle birlikte 70 yıl önce cephede özveriyle savaştığını belirterek, "Onlar faşizmi yenerek insanlığı korkunç bir tehditten kurtardı, İkinci Dünya Savaşı yangınını söndürdü" dedi.



Bir buçuk milyon nüfuslu Kırgızistan'ın cepheye 365 bin asker gönderdiğini hatırlatan Atambayev, "95 bin askerimiz hayatını kaybetti. Her iki askerden biri ülkesine ödül ve madalyalarla döndü. 73 askerin kahramanlıkları ölümsüzleştirildi." diye konuştu.








Kutlamalarda sahne alan gençlere seslenen Atambayev, "Sizlerin yüzünde cesaret, güç ve geleceğe olan güveni görüyorum. Sizlerden güçlü bir nesil çıkacaktır. Ülkemizi böyle harika gençlerle güzel bir gelecek bekliyor. Bu nedenle, hiçbir gücün Kırgızistan'ın gelişmesine engel olamayacağından eminim" ifadelerini kullandı.



Kırgızistan, 9 Mayıs'ta Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanya'sına karşı zaferini uzun bir aradan sonra askeri geçit töreniyle kutlayacak. Ülkedeki Rus askeri hava üssündeki savaş uçakları da askeri geçit törenine ilk kez şov gösterisiyle havadan destek verecek.



#kırgızistan
#kırgızistan zafer bayramı
#kırgızistan kutlama
9 лет назад