|

Kızılay'dan Afganistan'a yardım

Türk Kızılay'ı, Afganistan'da yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle çeşitli vilayetlerden başkent Kabil’e göç etmek durumunda kalan 16 bin Afgan vatandaşının bir aylık gıda ihtiyacını karşılamak üzere Pakistan üzerinden 2 TIR'lık yardım gönderdi.

10:46 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 10:53 - 3/10/2021 Pazar
DHA
Kızılay'dan Afganistan'a ilk yardım konvoyu gönderildi.
Kızılay'dan Afganistan'a ilk yardım konvoyu gönderildi.

NATO askerlerinin 1 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla bölgeden çekilmeye başlamasının ardından muhalif grupların ülkede kontrolü ele geçirmesiyle 300 bin Afgan aile iç göçe maruz kaldı.


Binlerce kişi de komşu ülkelere sığındı. Türk Kızılay ise Afgan Kızılay’ı ile imzalanan mutabakat zaptı doğrultusunda bölgede bulunan delegasyonu aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor.

3’ÜNCÜ SEVKİYAT

Özellikle binlerce insanın Afganistan’ın Tahhar, Kunduz, Badahşan, Herat, Gazni ve Lagman vilayetlerinden başkent Kabil’e göç etmek durumunda kalması üzerine harekete geçtiğini kaydeden Türk Kızılay, daha önce Afgan Kızılay’ı iş birliğiyle gerçekleştirdiği iki gıda yardımı sevkiyatının ardından bu kez de Pakistan üzerinden bir insani yardım konvoyu gönderdi.


16 BİN İHTİYAÇ SAHİBİ

Türk Kızılay koordinesinde Pakistan ve Afgan Kızılay’ı iş birlikleriyle hazırlanan ve Torkham Sınır Kapısından gerçekleştirilen 2 tırdan oluşan yaklaşık 33 tonluk gıda sevkiyatının16 bin civarında ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor.

HER NOKTAYA ULAŞIM

Afganistan’daki insani yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık,
“Şu an ülkede yaklaşık 18-18.5 milyon insan yardıma muhtaç. Herhangi bir sorun olmaksızın iş birliği halinde insani yardımlarımızı Afganistan’ın her noktasına ulaştırabiliyoruz. Gıdalar Pakistan’dan temin ediliyor”
diye konuştu.
#TÜRKİYE
#AFGANİSTAN
#KIZILAY
#YARDIM
#KONVOY
#TIR
3 yıl önce