|

Köpeği parti üyesi yaptılar

Alman gazetesi Bild, SPD’nin üye kaydında titiz davranıp davranmadığını test etmek için Lima adındaki köpeği partiye üye yapmaya kalktı. Parti yönetimi ise, köpeğin üyeliğini kabul etti. Ardından köpeğe mektup gönderip, koalisyon sözleşmesinin bugün başlayan oylamasına katılabileceğini bildirdi.

Yeni Şafak
11:14 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 11:34 - 20/02/2018 Salı
Diğer
Alman gazetesi Bild, Lima adlı köpeği SPD’ye üye yapmak için başvurdu. Parti yönetimi köpeğin üyeliğini kabul etti.
Alman gazetesi Bild, Lima adlı köpeği SPD’ye üye yapmak için başvurdu. Parti yönetimi köpeğin üyeliğini kabul etti.

Alman Bild gazetesi, Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) oyun oynadı. Lima adlı köpeği SPD’ye üye yapmak için başvurdu. Parti yönetimi köpeğin üyeliğini kabul etti. Ardından köpeğe mektup gönderip, koalisyon sözleşmesinin bugün başlayan oylamasına katılabileceğini bildirdi.

Hürriyet'in haberine göre, Birlik Partileri (CDU/CSU) ile koalisyon görüşmelerini tamamlayan SPD yönetimi, 6 Şubat’ta mesai saatinin bitimine kadar partiye üye olanların büyük koalisyon sözleşmesinin oylamasına katılabileceğini duyurmuştu. Bunun üzerine manipülasyonların yaşanıp yaşanmayacağı tartışmaları başladı. Bild’de yer alan habere göre bu gazete de SPD’nin üye kaydında titiz davranıp davranmadığını test etmek için Lima adındaki köpeği partiye üye yapmaya kalktı.


  • Gazetenin bugünkü manşetinden verdiği habere göre 6 Şubat’ta Lima adlı köpeğin SPD üyeliği için internet üzerinden başvuru yapıldı. Bild çalışanları, Lima B. adıyla yaptıkları başvuruda cinsiyeti kadın, yaşı 21, mesleği işsiz olarak gösterip, başka isim altında alınmış bir mail adresini de bildirerek üyelik başvurusu tamamlandı. Kısa bir süre SPD’den üyelik için teşekkür ve onay geldi.

Yazılı bildirildi

SPD Berlin Eyalet Teşkilatı Genel Sekreteri, Lima’nın mail adresine gönderdiği yazıda, “Sevgili Lima SPD üyeliğine çok sevindim. Senin üyelik bilgilerin partinin bilgi bankasına kayıt edildi. Böylece sen de koalisyon hükümetinin kurulup kurulmaması için oy kullanabileceksin” sözleriyle Lima’nın oy hakkının bulunduğunu bildirdi.

Partiden davet aldı

Ardından SPD’nin geçici Genel Başkanı Olaf Scholz ve SPD’nin Federal Meclis Grup Başkanı Andreas Nahles, Lima’yı Potsdam’da düzenlenen toplantıya, “SPD’nin hükümete girip girmeyeceğine sen karar vereceksin” yazısıyla davet etti.

Olay ortaya çıkınca SPD sözcüsü şu açıklamayı yaptı:
“Siyasi partilerin kişilerin bilgilerini ilgili daireden kontrol etmelerinin olanağı bulunmuyor. Temel olarak biz partiye üye olan herkesi tebrik ederiz. Ayrıca kimlik bilgilerin yanlış beyanı da cezaya tabi.”
#Almanya
#SPD
#SDG
6 yıl önce