|

Korsan liste oyunu

Yeni Şafak, Irak meclisini dizayn için harekete geçen ABD ve Batı bloğunun korsan listesine ulaştı. Kaos amaçlı hazırlanan korsan listede her ittifakın alacağı oy yüzdesi dahi kayıtlı. Aylardır seçim hileleri konusunda çalışmalar yapan ABD güdümlü blok, Irak’ı hükümetsiz bırakarak ülkede yeni bir kaos dalgası başlatmayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:57 - 12/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak listeye ulaştı
Yeni Şafak listeye ulaştı

Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimleri sabote etmek ve ülkede 2003 ABD işgali ile başlayan krizi derinleştirmek isteyen ‘Batı Bloku’ harekete geçti. Fransa, İngiltere, ABD ve Yahudi lobileri Irak seçimlerine oy sayımında müdahale amaçlı heyet kurdu. Yeni Şafak, Irak seçimlerini sabote etme amaçlı korsan listeye ulaştı. Her bir siyasi ittifakın yüzde kaç oy alacağı ile ilgili kirli pazarlıklar yapan karanlık odakların hedefi önce siyasi sonrasında da askeri kargaşa ortamı oluşturmak. ABD güdümündeki blok, Suriye ile başlayan askeri müdahaleyi Irak’a yayarak sürdürmeyi hedefliyor, KDP Başkanı Barzani tarafından oluşturulan korsan hattı yeniden inşa etmek istiyor.

PETROLÜN SAHİBİ DEĞİŞECEK

Irak’ta 25 Eylül 2017 tarihinde korsan referandum girişiminde bulunan Barzani ve müttefiklerinin yaşadığı hezimet sonrası artan İran etkisini kırmak, seçim ve sonrasında yürütülecek sabotaj faaliyetlerinin öncelikli maddesi olacak. Musul ve Kerkük’ten İran’a akan petrol yeniden ABD kontrolüne girecek. Suriye’de bulunan askeri üslere yönelik bombardımanlar Irak’ta da Haşdi Şabi karargahlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek. Suriye’de PKK bu koalisyona destek verirken Irak’ta ise Peşmerge unsurları kara gücü olarak kullanılacak.

BAŞROLDE HALİLZAD VAR

Irak’ta seçim sonuçlarını manipüle etmeye hazırlanan İsrail-Batı koalisyonu Suudi Arabistan, BAE ve Mısır tarafından da destekleniyor. Seçim sonuçlarına etki edecek müdahale ekibinin başında ise 2005-2007 döneminde ABD’nin Irak Büyükelçiliği görevini yürüten Zalmay Halilzad bulunuyor. Afganistan kökenli Halilzad, Yahudi asıllı sosyolog Cherly Benard ile evli ve bir dönem ABD’nin BM daimi temsilciliği görevinde de bulundu. Irak’ın eski sömürge Valisi Paul Bremer’in yardımcılığı görevinden sonra 2015 yılında Suriye’ye sömürge valisi olarak atanan Brett Mcgurk da Nisan ayından bu yana Irak’ta yürütülen kirli kampanyaya destek veriyor.


Hükümetsiz Irak tablosu

Irak Yüksek Seçim Kurulu Üyeliği ( El Mufavvadat) görevinde bulunan ve Yeni Şafak’a yapılan kirli planı anlatan Iraklı bürokrat aylardır pazarlık ve seçim hileleri konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi. Yeni Şafak’ın konuştuğu kaynak, “Bölgede faaliyet gösteren lobi, oy veren kitleyi değil oyları sayan iradenin belirleyici olduğu tezi ile hareket ediyor” diye konuştu.

İşte vekil dağılımı

Irak meclisi 328 milletvekilinden oluşuyor. Yeni Şafak’ın ulaştığı listede İsrail ve Batı Bloku’nun uzlaştığı sayı esas alındı. Kaos ittifakının 12 Mayıs’ta yapılacak meclis seçimleri sonrası için hazırladığı milletvekilliği dağılımı şöyle:

* İbadi = El Nasır - 89 Milletvekili

* Haşdi Şabi = Fetih Grubu - 35 Milletvekili

* El Hikme = Ammar Hekim - 15 Milletvekili

* Sairun = Sadr Grubu - 27 Milletvekili

* İtilaf el Vataniyye = Allavi Grubu - 22 Milletvekili

* Karar = Nuceyfi Grubu - 7 Milletvekili

* Arab Koalisyonu = Salih El Mutlak Grubu - 7 Milletvekilli

* Kanun Devleti = Maliki - 21 Milletvekili

* Kerbuli = 9 Milletvekili

* KDP = Barzani- 23 Milletvekili

* KYB = Talabani - 17 Milletvekili

* Berham Salih - 9 Milletvekili

* Goran Hareketi - 7 Milletvekili


Erbil’deki Türklere uyarı

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak'ta ikamet eden Türk seçmenlerin kayıt işlemlerinin bugün sona ereceğini belirtti. Karaçay, IKBY’de ikamet edip, oylarını Erbil'de kullanacak Türk vatandaşlarının ikametgâh belgesi ve pasaportlarıyla bugün 17.00’ye kadar Erbil Başkonsolosluğu veya Süleymaniye Konsolosluğuna başvurmaları çağrısında bulundu.

#Irak
#Seçim
#Barzani
6 yıl önce