|

Kosova'da 'Yılın Öğretmeni' seçildi

Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği 'Yılın Öğretmeni Ödülü'ne bu yıl, Türkiye Cumhuriyeti tarafından inşa edilen ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Anadolu İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Aysel Leskovci layık görüldü. Kosova'nın tek Türk Belediyesi olan Mamuşa'da 16 yıldır Sınıf Öğretmenliği yapan Leskovci, çok gururlu olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:34 - 5/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:38 - 5/03/2016 Cumartesi
DHA

1951 yılından bu yana Türk dilinde eğitimin verildiği Kosova'da ilköğretim düzeyinden üniversite düzeyine dek eğitim verilmekte.



Priştine'de düzenlenen ödül töreninde ödülünü Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Arsim Bayrami'den alan Aysel Leskovci, çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Uzun yıllardır öğretmenlik yaptığını söyleyen Aysel öğretmen, bugüne kadar çok sayıda öğrenci yetiştirdi. Sınıf öğrencileri de Aysel öğretmenlerinden olan memnuniyetlerini dile getirdiler.



Anadolu İlköğretim Okulu Müdürü Milazim Mazrek'te Aysel öğretmenin başarılarından söz etti. Kosova'da Türk öğrenci sayısı en yüksek olan Mamuşa'daki Anadolu İlköğretim okulu Türkiye Cumhuriyeti tarafından 5 yıl önce inşa edilmişti.


#Kosova
#yılın öğretmeni
#öğretmen
#Aysel Leskovci
8 yıl önce