|

Kral Selman'dan Yemen açıklaması

Kral Selman, Yemen'deki savaşın sonlandırılması için Birleşmiş Milletler'in çabalarını desteklediğini söyledi. Birleşmiş Milletler, 14 milyon kişinin Yemen'de kıtlık sınırında olduğu uyarısında bulunmuştu.

Yeni Şafak
14:59 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:19 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kral Selman
Kral Selman

Kral Selman, Şûra Meclisi yeni çalışma döneminin açılış konuşmasında önemli açıklamalar yaptı.

Kral Selman, Filistin konusunda Filistin'in Krallık için önemli bir gündem maddesi olduğunu vurgularken, Birleşmiş Milletler'in Yemen'deki savaşı sonlandırmak için harcadığı eforu desteklediklerini söyledi.

Prens'e talimat verdim: Yeni nesle odaklanacak


Kral Selman şöyle konuştu:

"Yöntem olarak İslam şeriatına bağlıyız. Arabuluculuk, ılımlılık ve hoşgörüyü benimsiyoruz. Ülkenin kalkınmasındaki temel itici güç Suudi Arabistan vatandaşlarıdır. Krallık'taki kalkınma planları eş zamanlı olarak ilerliyor ve istenilen oranlarda hedeflere ulaşılıyor. Şura Meclisi olarak Veliaht Prens’e insani gücü geliştirme ve yeni neslin geleceğe hazırlanmasına odaklanma talimatı verdi."


ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlar için Kral Selman, İran'ın nükleer ve balistik füze programlarını sona erdirmesi gerektiğini belirtti.

BM'den Yemen açıklaması: 14 milyon kişi kıtlıkla karşı karşıya

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Paris'te gazetecilere yaptığı açıklamada, iç savaşın devam ettiği Yemen'deki insani krize dikkati çekti.

Genel Sekreter Guterres, ''Yemen'deki kıtlık riski çok ciddi'' uyarısı yaparak, savaşa son verilmesi ve gerçek bir siyasi diyalog başlatılması gerektiğini söyledi.

BM'ye göre, dünyanın en kötü insani krizinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yarısını oluşturan 14 milyon kişi kıtlık riskiyle karşı karşıya.

"Gazze'de gerginliğin artması savaşa neden olur"

İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları ile artan gerginliğe de dikkati çeken Guterres, gerginliğin tırmanmasının''yeni bir savaşa'' neden olabileceği uyarısında bulundu.

Guterres, ''olağanüstü bir trajedi'' yaşanmaması için gerginliği artıracak her türlü eylemden kaçınılması gerektiğini vurguladı.




#Kral Selman
#Yemen
#Suudi Arabistan
5 yıl önce