|

Kremlin yetkilisi itiraf etti: Rusya orada sonsuza kadar kalacak

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Rusya’nın Donbass bölgesindeki ilerleyişi sürerken Kremlin’de görevli bir üst düzey yetkilinin sözleri dikkat çekti. Rus politikacı Andrey Turchak, Herson bölgesinin gezerken ülkesinin gerçek niyetini açık etmiş oldu.

11:11 - 7/05/2022 Cumartesi
Güncelleme: 11:42 - 7/05/2022 Cumartesi
Diğer
Rus politikacı Andrey Turchak.
Rus politikacı Andrey Turchak.

Rus politikacı Andrey Turchak, Herson’u ziyaret ettiği sırada söylediği sözlerle bir anda gündeme bomba gibi düştü. Kremlin yetkilisi dünyayı ‘geçmişe dönüş olmayacağı' konusunda uyardı.

Turchak, Vladimir Putin'in işgalinin başlamasından bu yana Rus kuvvetlerinin eline geçen ilk büyük şehir olan Herson'da Ruslar ve Ukraynalıların "birlikte yaşayacaklarını" söyledi.


Böylelikle ilk kez üst düzey bir Rus yetkili Moskova'nın Ukrayna topraklarında bulunma niyetini açıkça ifade etmiş oldu ve Rusya'nın 'sonsuza kadar' Güney Ukrayna'da kalacağını iddia etti.

RUSYA OLASI REFERANDUM ÖNCESİ HAZIRLIKLARINI YAPIYOR

Turchak, bölgenin statüsünün "her halükarda bölge sakinleri tarafından belirleneceğini" söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de Rusya'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde bağımsızlık referandumu düzenlemeyi planladığını öne sürmüştü.
Zelenski, Rus güçlerinin bölgenin tıpkı Kırım gibi ilhakı için nufüs oyunları yaptığını söylemişti.

BÖLGEDE RUBLE KULLANIMI HAYATA GEÇİRİLDİ

İngiltere Savunma Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Kremlin'in, Herson'un Ukrayna kontrolüne geri dönüşünü dışladığı ve grivnadan rubleye geçiş kararı da göz önüne alındığında, Rusya'nın uzun vadede Herson'u kontrol etmeyi hedeflediğini belirtmişti.

İşgal sonrası Herson'a Moskova tarafından atanan yerel yönetimin Başkan Yardımcısı Kirill Stremousov, kentte 1 Mayıs'tan itibaren Rus para birimi ruble kullanımına geçileceğini açıklamıştı.


#Kremlin
#Ukrayna
#Rusya
#Putin
2 yıl önce