|

Kudüs’ü savunmak insanlık borcudur

Yazar ve şair Nuri Pakdil, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki göstererek, “Kudüs’ü savunmak insanlık borcudur. Kudüs sevilmeden insanlığa girilemez. Tutsak Kudüs’e borcumuz, Kudüs’ü savunmaktır, özgürlüğüne kavuşturmaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 23:57 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Yazar ve şair Nuri Pakdil
​Yazar ve şair Nuri Pakdil

Yazar ve şair Nuri Pakdil, İsrail’in son zamanlarda Mescid-i Aksa’ya yönelik artan ihlallerine tepki gösterdi. Kudüs’e olan bağlılığının İslam’a olan bağlılığından kaynaklandığını vurgulayan Pakdil, kimliğinin de İslam dinine olan sarsılmaz bağlılığından oluştuğunu söyledi. "Bununla gurur ve onur duyuyorum" diyen Pakdil, "Ben, uygarlığımın değer yargılarından yanayım, İslam uygarlığının savunucusuyum. Uygarlığımızın yabancılaştırma girişimleriyle yenilmiş olan hakkını geri istiyorum" diye konuştu.

EYLEMİN EVRENSELLİĞİ KUDÜS'TE BAŞLAR

Arap dünyasındaki yöneticilerin basiretsiz olduğu değerlendirmesini yapan Pakdil, şöyle devam etti: “Her coğrafyada Müslümanların acı çekmesine sebep olmaları beni doğrudan ilgilendirmiştir. Filistin davasına inanmış ve bu davanın başarıya ulaşması için karınca kararınca çaba sarf etmiş bir yazarım. Dünyamda, İstanbul’un özel bir yeri, Kudüs’ün ise daha özel bir yeri vardır. Mekke, Medine, Kudüs ve İstanbul sevilmeden hayatın, yani varoluşumuzun hikmeti kavranılamaz. Ezeli ve ebedi ulu önderimiz, yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, Miraç’a yükselirken en son ayak bastığı yer Kudüs’tür. Bizim eylemimizin evrenselliği oradan başlamaktadır. Kudüs’ü bunun için çok seviyoruz.”

GERÇEK BAĞIMSIZLIĞI SAVUNMAKTIR

Kudüs’ü savunmanın insanlık borcu olduğunu dile getiren Pakdil, “Yüreğimizin yarısı Mekke’dir, geri kalanı da Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır. Kudüs’ü savunmak, gerçek bağımsızlığı savunmaktır. Kudüs sevilmeden insanlığa girilemez. Tutsak Kudüs’e borcumuz, Kudüs’ü savunmaktır, özgürlüğüne kavuşturmaktır” dedi. Pakdil, Filistin topraklarının Osmanlı’nın bir parçası olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: “İkinci Abdülhamid’in başkanlıktan düşürülmesiyle, sömürgecilerin Ortadoğu’yu parçalama politikaları yürürlüğe kondu. Yahudi, kendi adına doğrudan, Avrupa-Amerika emperyalizmi adına vekaleten cürüm işliyor."

BİRLİK OLURSAK
HER ŞEY DÜZELİR

Türk halkının Ortadoğu uygarlığını oluşturan halklardan olduğunu söyleyen Pakdil, en büyük düşünün yeryüzündeki tüm Müslümanların birliğinin sağlanması ve Kudüs'ün esenliğe çıktığını görmek olduğunu vurguladı. Pakdil, Batılıların "Ortadoğu korkusu"ndan hala kurtulamadıklarını ifade ederek, bu korkunun Ortadoğuluların "İslam Uygarlığı"nı yeniden gün yüzüne çıkarma olasılığından kaynaklandığını söyledi. Batının İslam'ın yükselişini engellemek için Müslüman halklara büyük bir kindarlıkla saldırdığına işaret eden Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı: "Ortadoğu halkları İslam uygarlığını yeniden canlandırabilirlerse, birlik olabilirlerse, çağın dengesizliği düzeltilebilecektir."

#Nuri Pakdil
#Kudüs
#Mescid-i Aksa
#İsrail
#Filisrin
#Ortadoğu
7 yıl önce