|

Kurz: Avusturya'da PKK'nın yeri olmaz

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, bir grup terör örgütü PKK yandaşının Viyana'da düzenlenen 1 Mayıs etkinliğinde örgüte ait yasaklı sembollerin bulunduğu pankartlar açmasına tepki göstererek, "Avusturya'da, bu terörist aşırı sol ideolojinin (PKK) yeri olamaz." ifadelerini kullandı.

11:24 - 2/05/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:28 - 2/05/2019 Perşembe
AA
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz.
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz terör örgütü PKK sempatizanlarının Viyana'daki 1 Mayıs etkinliğinde pankart açmasına tepki gösterdi. Kurz, "Avusturya'da bu terörist aşırı sol ideolojinin yeri olamaz" ifadelerini kullandı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Twitter'dan yaptığı açıklamada PKK’nın Avrupa Birliği terör listesinde bulunduğunu ve çok sayıda terör eyleminden sorumlu tutulduğunu ifade etti.


Muhalefet partisinin Viyana'da düzenlediği 1 Mayıs kutlamalarına terör örgütü yandaşlarının örgüte ait sembollerle katılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

  • Kurz,
    "Muhalefet acilen Stalinist PKK gibi aşırılıkçı örgütlerle bağlantısını kesmeli. Avusturya'da bu terörist aşırı sol ideolojilerin yeri olamaz"
    yorumunu yaptı.

Avusturya'da 1 Mart'ta yürürlüğe giren "sembol yasası" ile terör örgütü PKK'nın sembolünün kamuya açık yerlerde kullanılması yasaklanmıştı.

#Avusturya
#PKK
#Sebastian Kurz
5 yıl önce