|

Le Pen: AB'den çıkış referandumu yapacağım

Fransa'da aşırı sağcı lider Marine Le Pen, gelecek yıl başkanlık seçimlerini kazanırsa Fransa'nin AB'den çıkış referandumu yapacağını söyledi.

Yeni Şafak
09:47 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:54 - 5/09/2016 Pazartesi
Reuters

Fransa'daki aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimini kazanırsa, Fransa'nın Avrupa Birliği'nde kalıp kalmayacağını belirlemek için referanduma gideceğini söyledi.



Kuzeydoğu Fransa'daki Brachay kasabasında dün yaptığı konuşmada Le Pen, "Fransa'nın Avrupa Birliği üyeliği konusundaki referandumu yapacağım. Evet, her şeyi değiştirmek mümkündür. İngilizlere bakın, kendi kaderlerini belirlediler, bağımsızlığı seçtiler. Biz de yeniden özgür, onurlu ve bağımsız bir halk olabiliriz" dedi.



Ulusal Cephe, kendi AB karşıtı tavrını destekleyeceği düşüncesiyle, İngiltere'nin AB'den çıkma kararı almasını destekleyen tek Fransız partisi olmuştu.



Marine Le Pen'in giderek artan popülaritesi, AB karşıtı ve mülteci karşıtı eğilimlere hitap etmesinden kaynaklanıyor.



Kamuoyu yoklamalarına göre Le Pen Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçiminin birinci turunu geçebilir ancak seçmen çoğunluğu kendisini başkan olarak görmek istemediği için, ikinci turda, geleneksel bir politikacıya yenilebilir.







#Fransa
#Brexit
#İngiltere
8 yıl önce