|

Le Pen kopyacı çıktı

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Le Pen'in bir konuşmasında seçimin birinci turunda elenen Fillon'un konuşmasını bire bir kullandığı ortaya çıktı. Le Pen'in yakın çalışma arkadaşları bunun bilinçli bir alıntılama olduğunu savunsa da sosyal medyada ve Fransa medyasında durum alay konusu oldu.

Yeni Şafak
21:24 - 2/05/2017 Tuesday
Güncelleme: 21:25 - 2/05/2017 Tuesday
AA
Marine Le Pen'in bir konuşmasında cumhurbaşkanı seçiminin birinci turunda elenen François Fillon'un bir konuşmasını kopyaladığı ortaya çıktı.
Marine Le Pen'in bir konuşmasında cumhurbaşkanı seçiminin birinci turunda elenen François Fillon'un bir konuşmasını kopyaladığı ortaya çıktı.

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'in bir konuşmasında Cumhuriyetçiler Partisinin cumhurbaşkanı seçiminin birinci turunda elenen adayı François Fillon'un bir konuşmasını bire bir kopyaladığı ortaya çıktı.

Bire bir aynı cümleler

Le Pen'in dün yaptığı mitingdeki konuşmasının bir bölümünün Fillon'un iki hafta önce yaptığı konuşmanın Fransa'nın Avrupa ve dünyadaki rolüne ilişkin bölümünden yaklaşık dört paragraf ile bire bir aynı cümleleri içerdiği görüldü.

Alay konusu oldu

Fillon'un konuşmasını bire bir kullandığı ortaya çıkan Le Pen'in yakın çalışma arkadaşları bunun bilinçli bir alıntılama olduğunu savunsa da sosyal medyada ve Fransa medyasında durum alay konusu oldu.

Pek çok televizyon kanalı konuyu ana haber bültenlerinde kullandı.

Seçimin birinci turunda yüzde 20'ye yakın oy alan Fillon, birinci turda kaybetmesinin ardından merkezde bir siyaset yürüttüğünü belirten Yürüyüş Hareketi Lideri Emmanuel Macron'u desteklediğini bildirmişti.

Kamuoyu yoklamalarında Le Pen ile yarışacak olan Macron önde görünüyor.

Seçimin ikinci turu önümüzdeki pazar günü yapılacak.




#Fransa
#Marine Le Pen
#François Fillon
#Emmanuel Macron
7 years ago