|

Libya'da sel felaketi: En az 2000 ölü

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası Libya'yı vurdu. Libya'da yaşanan fırtınanın neden olduğu sel felaketi nedeniyle en az 2000 kişinin öldüğü, 7000 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Libya'nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad, Derne'deki durumu "felaket ve iyi değil" olarak nitelendirirken, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Semih Bozkuş
22:01 - 11/09/2023 الإثنين
Güncelleme: 00:51 - 12/09/2023 الثلاثاء
Yeni Şafak
Libya'da Daniel fırtınası sel felaketine neden oldu.
Libya'da Daniel fırtınası sel felaketine neden oldu.

Kuzey Afrika'da felaketler peş peşe yaşanıyor.

Fas'ı vuran 7.0 büyüklüğündeki depremin ardından Kuzey Afrika'da şimdi de Libya sel felaketini yaşadı. Sel felaketi nedeniyle ülkede 2000'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığı bildirildi.



Libya'nın doğusunda, Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası nedeniyle sel meydana geldi.

Yaşanan sel felaketine ilişkin Libya'nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad açıklamada bulundu. Hammad, Derne'deki selde ölenlerin sayısının 2000'i geçtiğini açıkladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Hammad, sadece Derne kentinde ölenlerin sayısının 2 binden fazla olduğunu dile getirdi.

Dibeybe'den uluslararası yardım çağrısı

Hammad, Derne'deki durumu "felaket ve iyi değil" olarak nitelendirdi.

Libya'nın doğusundaki “hükümetin İçişleri Bakanı” Ebu Zeribe de yağışlarda 1500'den fazla kişi öldüğünü, 7000 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Öte yandan Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Türkiye'den taziye mesajı


Dışişleri Bakanlığı, Libya'yı etkileyen kasırgada yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'yı dünden bu yana etkisi altına alan ve ülkenin özellikle doğu kıyılarını vuran Daniel Kasırgası nedeniyle çok sayıda Libyalının hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyulduğu kaydedildi.


Açıklamada, "Dost ve kardeş Libya halkına ve Libya'ya başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu doğal afet karşısında da kardeş Libya'ya her türlü desteği sağlamaya hazırdır." ifadeleri yer aldı.

Üç günlük ulusal yas ilan edildi

Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.


Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.


Libya'nın doğusundaki yetkililer, fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem almıştı.

#Libya
#Sel Felaketi
#Daniel Fırtınası
٪d أشهر قبل