|

Libya'da Tunus Büyükelçiliği'ne baskın

Libya'da Tunus Büyükelçiliği'ne silahlı militanlar tarafından baskın düzenlendi. Militanların büyükelçilikte çalışan 10 kişiyi kaçırdıkları öğrenildi.

Yeni Şafak
20:36 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 21:04 - 12/06/2015 Cuma
AA

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Tunus Büyükelçiliği'ne silahlı militanlar tarafından baskın düzenlendi. Militanların büyükelçilikte çalışan 10 kişiyi kaçırdıkları öğrenildi.


Tunus Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın başkenti Trablus'taki Tunus Büyükelçiliği'ne bir grup silahlı şahıs tarafından baskın düzenlendiğini duyurdu. Bakanlık, 10 kişinin kaçırıldığı baskını "Tunus'un ulusal egemenliğine karşı küstahça bir saldırı ve uluslararası hukukun alçakça ihlali" olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada baskını yapanın hangi grup olduğuna dair bilgiye yer verilmedi.


Açıklamada ayrıca, "Tunuslu bütün devlet kollarının, Tunuslu personelin serbest bırakılması ve güvenliklerinin garantiye alınması için Libyalı, bölgesel ve uluslararası taraflarla koordineli bir şekilde gelişmeleri takip ettiği" ifade edildi.



Tunus baskını kınadı


Tunus Dışişleri Bakanlığı, silahlı kişiler tarafından Libya'daki konsolosluğa yapılan baskını kınayarak, olayın takipçisi olduklarını belirtti.



Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Libya'daki Tunus konsolosluğuna baskın yapılarak 10 personelin kaçırılması kınandı.



Açıklamada, "Bu olay Tunus'un milli egemenliğine açık bir saldırı, konsoloslar, diplomatlar ve görevli personellerin can güvenliğini garanti altına alan diplomatik normlar ve uluslararası kanunları apaçık bir şekilde ihlal etmektir" denildi.



Devletin, tüm birimleriyle olayın takipçisi olduğu vurgulanan açıklamada, Libyalı yetkililer, bölgesel ve uluslararası ilgili makamlarla koordinasyon sağlanarak, alıkonulan personellerin sağ salim serbest bırakılmasına çalışıldığı kaydedildi.



Açıklamada ayrıca, Tunuslular, mevcut şartlarda Libya'ya gitmeme konusunda uyarılarak, Libya'daki yaşayan vatandaşların da dikkatli davranmaları ve gerekirse ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapıldı.



Libya'dan olaya kınama


Öte yandan Libya Ulusal Kurtuluş Hükümeti İçişleri Bakanı Muhammed el-Bergusi de Tunus konsolosluğuna silahlı kişiler tarafından yapılan baskını kınadı.



Baskın yapılan konsolosluğu ziyaret eden Bergusi, devlet birimlerinin kaçırılan konsolosluk çalışanlarının serbest bırakılması için çalıştığını ifade ederek, saldırının faillerinin bir an önce yakalanacağını dile getirdi.



Bergusi, görgü tanıklarından elde edilen ilk verilere göre, baskın sırasında herhangi bir ateş etme olayının yaşanmadığını, kaçırılan 10 personelin içinde Libyalıların da olduğunu kaydetti.



Libya'nın başkenti Trablus'taki Tunus konsolosluğunda çalışan 10 kişinin, bugün kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı belirtilmişti.


#Libya
#Tunus
#baskın
9 yıl önce