Londra'da 'Le Pen bir daha asla' protestosu

Yeni Şafak
22:11, 24/04/2017, PazartesiG: Güncelleme: 22:19, 24/04/2017, Pazartesi
AA
Londra'da 'Le Pen bir daha asla' protestosu
İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Fransa büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, Fransa Cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen'i protesto etti.

İngiltere'deki faşizm ve ırkçılık karşıtları, Fransa'da cumhurbaşkanlığı yarışında ikinci tura kalan Le Pen'i protesto etti. Göstericiler ellerinde 'Le Pen'i Durdurun', 'Le Pen bir daha asla' afişleri taşıdı.

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalan aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

İngiltere'de birçok sendika ile inanç gruplarının destek verdiği Faşizme Karşı Birleş (UAF) adlı sol görüşlü grup tarafından organize edilen, "Le Pen'i Durdurun! Faşizmin Avrupa'ya dönüşüne hayır" başlıklı gösteri için eylemciler yağmurlu havaya rağmen akşam saatlerinde Fransa'nın Londra Büyükelçiliği önünde toplandı.

Irkçılık ve faşizm karşıtlarının bir araya geldiği eylemde, Le Pen'in seçimlerin ikinci turuna kalmasına yönelik tepkiler dile getirilirken, göstericiler ayrıca Le Pen'i "göçmen karşıtı", "antisemitik" ve "İslamofobik" olmakla eleştirdi.

"Le Pen, bir daha asla"

Eylemciler gösteride, "Le Pen'e hayır" ve "Naziler bir daha asla, Le Pen asla" sloganları atarken, ellerinde ise üzerinde, "Le Pen, bir daha asla", "İslamofobiye hayır" ve "Faşizme hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Etkinliğin organizatörlerinden ve UAF'nın Eş-Sekreteri Weyman Bennett, Fransa'nın yeni cumhurbaşkanının bir faşist olabileceği fikrinin mide bulandırdığını söyleyerek, "Marine Le Pen'in sicili kendisi yerine zaten konuşuyor. Savunduğu faşizm, Müslümanları, Yahudileri, sendikacıları, faşizmin yeniden damgalanması yolunda duran herkesi tehdit ediyor." dedi.

Londra'da düzenlenen protestoyla Fransa'daki faşizm karşıtlarına desteklerini ilettiklerini dile getiren Bennett, "Le Pen'in İslamofobisi ve antisemitizmiyle olabildiğince geniş çaplı ve geniş katılımlı bir koalisyonla mücadele edilmelidir." diye konuştu.

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı yarışında dün, ilk tur sandık çıkış sonuçlarına göre ikinci tura Yürüyüş Hareketinin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen'in ilk iki sırada yer alması, başkent Paris'te toplanan faşizm karşıtı gruplarca protesto edilmişti.





Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026