|

Macaristan kapıyı 231 sığınmacıya kapattı

Sınırlarına jiletli tel örgü çeken ve sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan eden Macaristan'da, ülkeye girmeye çalışan 231 sığınmacı güvenlik güçlerince engellendi.

Yeni Şafak
18:55 - 13/11/2017 Monday
Güncelleme: 19:01 - 13/11/2017 Monday
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Macaristan'a 6-12 Kasım tarihleri arasında girmeye çalışan 231 sığınmacı güvenlik güçlerince engellendi.

Ulusal Polis Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 30 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında 134, 6-12 Kasım tarihleri arasında 231 sığınmacının ülkeye girişine izin verilmedi.

Macaristan, sığınmacılara karşı alınan önlemler kapsamında Vişegrad Grubu'ndaki ortakları Çekya, Polonya ve Slovakya'nın desteğiyle sınırlarına asker ve polis takviyesi yapmıştı. Macaristan, sığınmacı akınını durdurmak amacıyla Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına jiletli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları artırmıştı.

Parlamentoda 7 Mart'ta kabul edilen yasayla aralarında çocukların da olduğu sığınmacıların, iltica başvurusu süresince sınırda oluşturulacak kamplarda tutulması zorunlu kılınmış, ülke genelinde yakalanan sığınmacıların ise tel örgülerle çevrili sınırdan Macaristan dışına çıkarılacağı duyurulmuştu.

Sivil toplum kuruluşları ise Macar güvenlik güçlerini ülkeye girmeye çalışan sığınmacılara şiddet uygulayarak Sırbistan'a geri göndermekle suçluyor.

#Macaristan
#Sığınmacı
#Sınır
#Güvenlik
6 years ago