Macron: Kudüs kararını onaylamıyorum

Yeni Şafak
10:26, 11/12/2017, PazartesiG: Güncelleme: 10:34, 11/12/2017, Pazartesi
AA
Macron: Kudüs kararını onaylamıyorum
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Fransa'da kabul etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Netanyahu'ya, ABD Başkanı Trump'ın kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bölgedeki barış için tehlikeli olduğunu söyledim. Trump'ın Kudüs kararını onaylamıyorum ama kararı kınamak bana düşmez." dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"Kararı onaylamıyorum"

Fransa’nın Ortadoğu bölgesinde barışın sağlanmasına önem verdiğini ve çözümün iki devletli olduğunu belirten Macron, "İsrail’e yapılan saldırıları kınıyorum, Trump'ın Kudüs kararını onaylamıyorum ama kararı kınamak bana düşmez." değerlendirmesinde bulundu.

Terörle mücadele konusunda İsrail ile beraber çalışacaklarını bildiren Macron, Netanyahu'ya hitap ederek, "Bir şans ver ve Filistinlilere bir jest yap." dedi.

  • Macron, "jest" ifadesini genişleterek, "Yerleşim birimleri projelerinin durdurulması ve Filistinli yetkililerin güvenini kazanmak için önlemler alınmalı. Bunu Netanyahu ile konuştuk." bilgisini aktardı.

"Netanyahu'ya ABD Başkanı Trump'ın kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bölgedeki barış için tehlikeli olduğunu söyledim." diyen Macron, çözümün iki ülkenin barış içinde yan yana yaşaması olduğunu dile getirdi.

Netanyahu: Kudüs İsrail'in başkentidir

Netanyahu ise Macron ile Ortadoğu'daki saldırıları durdurma konusunda anlaştıklarını, bu konuda İran'ı engellemek için kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Gazze ve Yemen'deki saldırıların sonlanması gerektiğini savunan Netanyahu, "Kudüs İsrail'in başkenti ve başka hiçbir ülkenin başkenti olmamıştır. Filistinliler bunu kabul ettiği zaman barış sağlanabilir." iddiasında bulundu.

"Abbas'la konuşabilirim"

Netanyahu, İran'ın İsrail ile ilgili iki yeni hedefi bulunduğunu öne sürerek, bunlardan birinin İsrail'i yok etme amaçlı Suriye'de kuracağı kara, hava ve deniz gücü olan bir askeri üs, ikincisinin ise Lübnan'a 100 bin füze ve mühimmat yerleştirmek olduğunu savundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı bölgesel meseleleri her zaman konuşmaya davet ettiğini dile getiren Netanyahu, Abbas'ın barış istemesi durumunda kendisiyle konuşabileceğini söyledi.

  • Netanyahu, bölgede radikal bir değişimin olduğuna işaret ederek terörle mücadele konusunda birçok Arap ülkesinin, İsrail'in bir düşman olmadığını aksine vazgeçilmez bir müttefik olduğunu anladıklarını iddia etti.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026