|

Makedonya'da geçici hükümet kuruldu

Makedonya'daki iktidar ortağı Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliği'nin (BDI) koalisyon hükümetinden çekilmesinin ardından istifa eden bakan ve başbakan yardımcılarının yerine getirilen isimler belli oldu. Yeni bakanlar, Makedonya Meclisi'ndeki genel kurulda yapılan oylamada güvenoyu alarak geçici hükümetteki görevlerine başladı.

Yeni Şafak
18:07 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 15:12 - 5/04/2016 Salı
AA

Başbakan yardımcıları Fatmir Besimi ve Musa Xhaferi'nin yerine Arber Ademi ve Festim Halili, Adalet Bakanı Adnan Jashari'nin yerine Valdet Xhaferi, Ekonomi Bakanı Bekim Neziri'nin yerine Driton Kuci, Yerel Yönetim Bakanı Lirim Shabani'nin yerine Shyhrete Elezi, Eğitim ve Bilim Bakanı Abdilaqim Ademi'nin yerine Pishtar Lutfiu, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Nurhan İzairi'nin yerine Bashkim Ahmeti getirildi.



Genel kurulda konuşan Başbakan Emil Dimitriev, 5 Haziran'da yapılması planlanan erken seçim öncesinde, meclis henüz feshedilmeden eski bakanların yerine yenilerinin seçilmesini olumlu karşıladığını söyledi.



Ülkedeki siyasi partiler arasında daha önce varılan anlaşma gereği, meclisin 7 Nisan'da feshedilmesi, 5 Haziran'da da erken seçime gidilmesi bekleniyor.

#Makedonya
#geçici hükümet
8 yıl önce