|

May'den AB'ye 'kazan-kazan' çağrısı

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit sonrası İngilizlerin haklarının AB üyesi ülkeler tarafından korunması durumunda İngiltere'deki AB vatandaşlarının da yasal haklarını korunacağını söyledi.

Yeni Şafak
16:14 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:07 - 10/10/2016 Pazartesi
Reuters

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin Avrupa Birliği'nden çıkışının düzenli bir süreç olacağını ve halen İngiltere'de yaşayan AB yurttaşlarının haklarının güvence altında olacağı umudunu beslediğini söyledi.



Danimarka'ya bugün yaptığı ziyaret sırasında konuşan May, "AB üyesi ülkelerde yaşayan İngilizlerin de aynı muameleyi görmesi koşuluyla, halen İngiltere'de bulunan AB yurttaşlarının yasal haklarının güvence altında olacağını garantileyebileceğimi umuyorum" dedi.



İngiltere'nin AB'den çıkış sürecini, birliğin Lizbon Antlaşmasının 50. maddesini işleterek resmen 2017 Mart sonunda başlatacağını yineleyen May, "Bunun kolay, işbirlikçi ve düzenli bir çıkış olacağını umuyorum" dedi.



Başbakan May, Brexit sonrası İngiltere ile AB arasında işleyecek olan anlaşmanın yakın dost ve mütteflerin arasında var olan olgun ve işbirlikçi bir ilişki olmasını isterim "diye konuştu.





#İngiltere
#Brexit
#Theresa May
#AB
8 yıl önce