|

Mehmet Şimşek'ten İsveçli Bakan'a jet yanıt

İsveç Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye yönelik, Viyana Havalimanı'ndaki elektronik ekrandan yayınlanan ahlaksız Türkiye haberine destek vermesi üzerine Başbakan Yardımcısı Şimşek, cevap verdi. Şimşek, İsveçli Bakan'a, "Yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir şey yok" dedi.

Yeni Şafak
11:03 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:20 - 15/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'yle ilgili skandal bir tweet atan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'e cevap verdi.



Avusturya'nın başkenti Viyana'daki havalimanında ekranlardan "Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor" yalanının yer aldığı haberin ardından İsveçli Bakan Wallström resmi twitter hesabından bu haberi yayınlayarak, "Buna derhal son verilmeli" ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Şimşek ise, bu ahlaksız yalana tepki göstererek, İsveçli Bakan'a cevap verdi. Mehmet Şimşek, "Yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin" dedi.





Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan "Türkiye tatiline gitmeyin" afişlerinin yer aldığı Viyana Havalimanı, bu kez daha büyük bir rezilliğe sahne oldu. Havalimanının panolarında, "Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor" yalanının yer aldığı ahlaksız bir haber yayınlanmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın tepkisi ve girişimleri üzerine terbiyesiz yazı havalimanından kaldırıldı.









#Mehmet Şimşek
#Margot Wallström
8 yıl önce