|

Merkel AB liderleri ile görüşecek

Almanya Başbakanı Merkel'in bu hafta AB üyesi 15 ülke lideri ile görüşeceği açıklandı. İngiltere'nin Brexit kararı ve mülteci krizi Merkel'in diplomasi trafiğini yoğunlaştırdı.

Yeni Şafak
17:50 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:00 - 22/08/2016 Pazartesi
Diğer

Merkel bir haftada tam 15 ülkenin devlet ya da hükümet başkanıyla mini zirve veya ikili görüşmeler yapacak. Rheinische Post gazetesi Merkel'in 16 Eylül tarihinde yapılacak AB liderler zirvesi öncesinde, ağırlıklı olarak Brexit sonrasında AB'nin geleceği ve sığınmacı kriziyle bağlantılı olarak iç ve dış güvenlik konularını görüşeceğini yazdı.



Yoğun diplomasi trafiği

Merkel ilk olarak bugün İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Fransa Devlet Başkanı Francois Hollande ile İtalya'da bir araya gelecek.



Çarşamba günü Estonya'ya giderek Başbakan Taavi Roivas ile görüşecek olan Merkel, cuma günü ise Prag'da yapacağı temasların ardından Varşova'ya geçecek. Merkel, Polonya Başbakanı Beata Szydlo ile ikili görüşmesinin ardından Visegrad ülkelerinin ( Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya) liderleriyle temaslarda bulunacak.



Akşam saatlerinde Berlin'e dönecek olan Merkel, burada Hollanda, Finlandiya, İsveç ve Danimarka liderleriyle görüşecek. Cumartesi günü ise, Slovenya, Bulgaristan ve Avusturya Başbakanlarını ağırlayacak.



#Almanya
#Merkel
#AB
#15 ülke lideri
#Diplomasi
8 yıl önce