|

Merkel-Afrika köprüsü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) ile Afrika ülkeleri arasında düzenlenen Sığınmacı Zirvesi'yle, işbirliği konusunda iki kıta arasında yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Yeni Şafak
18:16 - 12/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:20 - 12/11/2015 Perşembe
AA

Malta'da düzenlenen 2015 Valletta Sığınmacı Zirvesi'ne katılan Merkel, burada Alman medyasına yaptığı açıklamada, zirvenin AB ile Afrika ülkeleri arasındaki işbirliğinin sadece ilk adımı olduğunu belirtti.



"AB-Afrika Zirvesiyle işbirliği konusunda yeni bir döneme başlandı" ifadesini kullanan Merkel, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Çok sayıda kişi şunu soruyor: Bu zirve ile bu sorun çözüldü mü? Hayır. Ancak sorun sistematik bir şekilde çözülmeye başlandı. Bu, çok önemli ve gerekliydi."



Sorumlulukların paylaşılması gerektiğini vurgulayan Merkel, yasa dışı göç ile mücadele edilmesini istedi. Bunun, Afrika ülkelerinde daha iyi bir hükümet yönetimi, sivil toplumların sürece katılımı, ekonomik gelişme ve gençlere daha iyi bir perspektif sunulmasıyla gerçekleşebileceğini belirten Merkel, AB'nin de buna yardım ettiğini ifade etti.



Bu konuda daha yapılacak çok işin bulunduğuna da işaret eden Merkel, Almanya'nın da ayrıca yardım ettiğini ve ek olarak gençlerin mesleki eğitimi konusunda Afrika Birliği ile programlar geliştireceklerini kaydetti.



#merkel
#ab
#afrika
9 yıl önce