|

Merkel için tehlike çanları

Almanya'nın Bavyera eyaletinde gerçekleşen seçimlerden Angela Merkel'e darbe çıktı. Eyaleti 60 yıldır tek başına yöneten Başbakan Merkel'in kardeş partisi ve ortağı CSU, yüzde 35.5 oy alarak çoğunluğu kaybetti. Sonuçların Şansölye'nin federal hükümetini de sarsması bekleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:12 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya'nın Bavyera eyaletinde gerçekleşen seçimlerden Başbakan Angela Merkel’e darbe çıktı. Bavyera eyaletinde dün 9,5 milyon seçmen yeni eyalet meclisini belirlemek için sandık başına gitti.

Sandık anket sonuçlarına göre, Merkel liderliğindeki Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin Bavyera’daki kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) yüzde 35,5 oy aldı. Yeşiller oylarını artırmayı başararak yüzde 18,5 ile sandıktan ikinci parti olarak çıkmayı başardı. Hür Seçmenler partisi (Freie Wähler) yüzde 11,5, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) yüzde 11 ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 10 oranında oy aldı.

HÜKÜMETİ ETKİLEYEBİLİR

Bir önceki seçime göre yüzde 12,2 oy kaybı yaşayan CSU, tek başına hükümeti kuracak çoğunluğa ulaşamadı. Son 60 yılın en kötü sonucunu elde ettiği belirtilen CSU, 2013 seçimlerinde oyların yüzde 47,7’sini almıştı. Sonuçların Merkel’in federal hükümetini de etkileyebileceği belirtiliyor.

#Angela Merkel
#​Almanya
6 yıl önce