|

Merkel'den Sultanahmet açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sultanahmet Meydanı'nda 10 kişinin ölümü 15 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan patlamada, ölenlerin arasında 'muhtemelen' Alman vatandaşları olduğunu açıkladı. Diğer yandan Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı İstanbul'daki vatandaşlarını uyardı. Açıklamada Alman vatandaşlarından kalabalık ve turistik meydanlarda bulunmaması önerildi.

Yeni Şafak
15:00 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 15:33 - 12/01/2016 Salı
Diğer

AFP'nin haberine göre Sultanahmet patlamasıyla ilgili açıklama yapan Merkel, "Tam bilgiye sahip değiliz ancak ölen ve yaralananların arasında Alman vatandaşlarının olduğundan endişeliyiz" dedi.



Merkel, önümüzdeki saatlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi.



Merkel, "Uluslararası terörizmin çirkin yüzünü İstanbul, Paris, Ankara ve Tunus'ta gördük. Buna karşı kararlı bir biçimde tavır almalıyız" dedi.



Alman Dışişleri'nden uyarı


Saldırıya ilişkin açıklama yayınlayan Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye'deki vatandaşlarından turistik ve kalabalık mekanlardan uzak durulması tavsiyesinde bulundu.



Açıklamada şöyle denildi: Bugün sabah saatlerinde İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamada hayatını kaybedenler oldu. Patlama büyük hasar oluşturdu. İstanbul'da bulunan vatandaşlarımızdan meydanlardan, kalabalık yerlerden ve turistik mekanlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Haberleri yakından takip ediniz.



#Alman Dışişleri Bakanlığı
#Sultanahmet
8 yıl önce