|

Merkel’in halefi Armin Laschet

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Genel Başkanlığı’na Armin Laschet seçildi. Halen Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı olan ve ikinci turda seçilen Laschet, Türkiye’nin Avrupa için kritik önemde olduğuna inanan bir politikacı olarak biliniyor.

00:00 - 17/01/2021 Pazar
Güncelleme: 03:21 - 17/01/2021 Pazar
Yeni Şafak
Armin Laschet - Angela Merkel
Armin Laschet - Angela Merkel
Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Genel başkanlığı’na Armin Laschet seçildi. CDU’nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dijital ortamda düzenlediği 33. Genel Kurulu’nda genel başkanlık için Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet,
eski Milletvekili Friedrich Merz ve Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen yarıştı.

  • Adayların hiçbirinin birinci turda delege sayısının yarısından fazlasının oyunu alamaması nedeniyle seçimlerde ikinci tura geçildi. İlk turda en fazla oy alan iki adayın yarıştığı ikinci turda Laschet, 991 geçerli oyun 521’ini alarak CDU’nun yeni genel başkanı seçildi, Merz ise 466 oy aldı.
    4 delege çekimser kaldı. Böylelikle Armin Laschet, CDU’nun 9. genel başkanı oldu. Laschet’in Merkel dönemi politikalarını hem içeride hem de dışarıda sürdüreceği belirtiliyor. 2005-2010 yıllarında Kuzey Ren-Vestfalya’da Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığını üstlenen Laschet, bu görev kapsamında eyalette yaşayan Türklerle yakın ilişki kurmasıyla, Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunmasıyla biliniyor.
    Laschet, Türkiye’nin Avrupa için merkezi önemde olduğuna inanan bir siyasetçi.
2019’da yaptığı bir konuşmada, “Türkiye, Avrupa’nın muhtaç olduğu bir anahtardır” ifadelerini kullanmıştı. Almanya, Eylül ayında genel seçimlere gidecek.
Laschet’in CDU’nun yeni başbakan adayı ya da başbakan adayının belirlenmesi konusunda en etkili isim olacağı kaydedildi.
#Merkel
#Armin Laschet
#Almanya
3 yıl önce