|

Mısır seçimlerine Afrikalı heyet

Afrika Birliği'nin, Mısır'daki genel seçimler için gözlemci heyet göndereceği açıkladı. Açıklamada, "Heyet, seçimin ilk turu için hazırlıkları takip etmek üzere yarın gönderilecek, 30 Ekim'e kadar orada bulunacak. Seçim hakkında değerlendirmelerini ve ilk sonuçları içeren bir açıklama yapacak" ifadelerine yer verildi.

Yeni Şafak
12:05 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:08 - 8/10/2015 Perşembe
AA

Afrika Birliği'nin, Mısır'daki genel seçimler için gözlemci heyet göndereceği bildirildi.



Afrika Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Birlik Komisyonu Başkanı Dlamini Zuma, Mısır'daki genel seçimlerin takip edilmesi için Liberya'nın eski geçici hükümet başkanı Amos Sawyer başkanlığında birliğe üye ülkelerden oluşan 40 kişilik bir gözlemci heyet gönderilmesini kabul etti" denildi.



Açıklamada, "Heyet, seçimin ilk turu için hazırlıkları takip etmek üzere yarın gönderilecek, 30 Ekim'e kadar orada bulunacak. Seçim hakkında değerlendirmelerini ve ilk sonuçları içeren bir açıklama yapacak" ifadelerine yer verildi.



Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından ilk defa yapılacak genel seçimin birinci turu, 18-19 Ekim, ikinci turu ise 22-23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.



#Afrika Birliği
#Mısır
#genel seçim
9 yıl önce