|

Mısır'dan 7 Haziran yorumu

Dünyadan Türkiye seçimlerine ilişkin AK Parti'nin birinci çıkmasına rağmen yürütülen algı operasyonu devam ederken, Arap dünyasının en önemli gazetecilerinden Mısırlı Fehmi Huveydi Ak Parti'nin demokrasiyi kazandığını söyledi. Huveydi "AK Parti mecliste sandalye kaybetse de AK Parti, tarihi ve demokrasiyi kazandı" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
15:17 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 15:40 - 9/06/2015 Salı
AA

Mısırlı gazeteci-yazar Fehmi Huveydi "AK Parti Türkiye'de demokrasiyi kazanmıştır" dedi.



Siyasi araştırmacı kimliğiyle tanınan ve Arap dünyasının önde gelen aydınları arasında anılan Huveydi, "AK Parti mecliste sandalye kaybetse de AK Parti, tarihi ve demokrasiyi kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ikitidar partisi HDP'ye 80 sandalyeye sahip olma fırsatı tanıdı" dedi.





AK Parti'nin kaybetmediğini bilakis demokrasiyi kazandığını ifade eden Huveydi, "AK Parti yıllardır iktidarı elinde tutmak için değil, demokrasiyi geliştirmek için çabalıyordu" diye konuştu.



Türkiye'nin dış politikasının seçim sonuçlarının gölgesinde kalıp kalmayacağın sorulması üzerine Huveydi," Buna ihtimal vermiyorum, Türkiye'nin dış politikasında değişiklik olmaz ancak seçim sonuçlarının Türkiye ekonomisini etkilemesi ve hükümet kurulana kadar bazı ekonomik kaygıların olması muhtemeldir." ifadelerini kullandı.

#Fehmi Huveydi
#Ak Parti
#seçim
9 yıl önce