|

Mülteciler arasında bıçaklı kavga

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda, Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenler arasında kavga çıktı. Kavgada onlarca göçmenin yaralandığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
11:28 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:32 - 2/06/2016 Perşembe
AA
Yunanistan'ın Midilli Adası'nda göçmenler arasında bıçaklı kavga çıktı.
Yunanistan'ın Midilli Adası'nda göçmenler arasında bıçaklı kavga çıktı.

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria göçmen kampında dün gece iki göçmen grup arasında çıkan kavgada çok sayıda göçmenin yaralandığı belirtildi.



Atina Haber Ajansı'na göre, yaralanan onlarca göçmen kamptaki sağlık kliniğinde ayakta tedavi edilirken üç göçmen hastaneye kaldırıldı.



Kampta yangın çıktı


Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenler arasında karşılıklı suçlamalarla yükselen tansiyonun şiddete dönüştüğü belirtildi. İki göçmen grubu arasındaki taş, sopa ve bıçak kullanılan kavgayı az sayıdaki emniyet gücünün durdurmayı başaramadığı ifade edildi. Bu sırada kampta çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, kampın üçte birinin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Yüzlerce göçmen ise güvenlik endişesiyle kampı terk ederek geceyi civar bölgelerde geçirdi.



Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki göçmenlere ilişkin uzlaşmanın ardından Ege Denizi üzerinden Yunan adalarına geçen göçmenler adalardaki merkezlerde tutuluyor.



Sığınma talebinde bulunan göçmenler, yaklaşık iki ayı aşkın bir süredir hukuki işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.



Son resmi rakamlara göre Midilli'de 3 bin 906 göçmen bulunuyor.



#Midilli
#Yunanistan
#Mülteci Kampı
8 yıl önce