|

Mültecilere ıssız ada çözümü!

Danimarka hükümeti oturum izni vermediği mülteci ve göçmenleri 7 hektarlık ıssız Lindholm Adası'nda kurulacak "Geri Gönderme Merkezi"nde toplayacağını açıkladı. Oluşabilecek tepkiler nedeniyle hükümet ve Danimarka Halk Partisi arasındaki görüşmeleri gizlice yürütmüş.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 13:01 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Mültecileri ıssız adada toplayacaklar.
Mültecileri ıssız adada toplayacaklar.

Hükümeti oluşturan partiler ve hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi (DF) 2019 bütçe görüşmelerinde ülkeye gelen göçmen ve mültecilere kısıtlama kararı aldı.


Maliye Bakanı Kristian Jensen'in açıkladığı 2019 bütçesine göre, sığınma talebi reddedilen ve ülkelerine gönderilemeyenlerle belirli suçlara karışan ve ülkelerine geri gönderilmeyi bekleyenler, Vordingborg Belediyesine bağlı Lindholm Adası’nda kurulacak Geri Gönderme Merkezi'nde toplanacak

TEPKİ VERMESİNLER DİYE GİZLİCE GÖRÜŞMÜŞLER

Mülteci ve göçmenlere yönelik ayrımcılık tepkisinden çekinen hükümetin, aşırı sağcı parti DF ile bu konuda yaptığı görüşmeleri gizli tuttuğu kaydedildi. Adanın bağlı olduğu Vordingborg Belediyesi Başkanı Mikael Smed de olayı medyadan öğrendiğini ve geri gönderme merkezinin "iyi bir fikir" olmadığını söyledi.

  • Danimarka'nın 2019 bütçesinde, mültecileri ilgilendiren bir diğer konu ise aile birleşimi alanında. Görüşmeler sonucu, Almanya'daki yasalardan esinlenilerek, bir ay içinde belirli sayıda mülteciye aile birleşimi izni verilmesi yönünde karar alındı.
  • 3 yıldır hiç mülteci kabul etmeyen Danimarka şov ve reklam malzemesi olarak kullandığı Iraklı Nur el Sadive annesini sınır dışı etti. Kopenhag yönetimi iltica başvurusunu reddederek anne kızı İsveç'e gönderdi. İsveç de aynı yolu izleyip Irak'a gönderiyor.


#Danimarka
#Mülteci
5 yıl önce