|

Münster katliamında neo-nazi şüphesi

Almanya’da aracını yayaların üzerine sürerek 2 kişiyi öldüren saldırganın psikolojik sorunlar yaşadığı ve aşırı sağcı hareketlerle (Neo-Nazi) bağlantısı olabileceği belirtiliyor. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Mazyek ise çifte standarta dikkat çekerek “Failler Alman ise psikolojik açıdan sorunlu, Müslüman ise İslamcı terörist, öyle mi?” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Münster’de Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleşen olayda şüpheli, kullandığı minibüsü bir restoranın önündeki masalarda oturan kalabalığın üzerine sürmüştü.
​Münster’de Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleşen olayda şüpheli, kullandığı minibüsü bir restoranın önündeki masalarda oturan kalabalığın üzerine sürmüştü.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Münster kentinde aracını kalabalığın içine sürerek iki kişiyi öldüren, ardından da intihar eden kişinin kimliğine dair bazı detaylar ortaya çıktı. Saldırganın adının Jens R. olduğu ve geçmişte psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi. ZDF televizyonu, aşırı sağcı hareketlerle bağlantısı olabileceğini iddia ettiği şüphelinin son dönemde de bir intihar girişiminde bulunduğunu öne sürdü.

Çifte standarta tepki

Spiegel, komşuları tarafından sık sık sorun çıkaran “garip bir karakter” olarak nitelendirilen şüphelinin tasarımcı olduğunu bildirdi. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ise herhangi bir olayın faili Müslüman olduğunda çifte standart uygulandığını belirtti. Mazyek, “Failler Alman ise psikolojik açıdan sorunlu, Müslüman ise ‘İslamcı terörist’, öyle mi? “ diyerek tepkisini dile getirdi.

  • Münster’de Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleşen olayda şüpheli, kullandığı minibüsü bir restoranın önündeki masalarda oturan kalabalığın üzerine sürmüştü. Olayda aracın içinde kendini vuran şoför hariç 51 yaşındaki bir kadın ve 65 yaşındaki bir erkek hayatını kaybetti, altısı ağır 20 kişi de yaralandı.
#Münster
#Almanya
6 yıl önce