|

Nazi Almanya’sı hortladı

İslam karşıtı söylemleriyle gündeme gelen CSU yönetimindeki Almanya’nın Bavyera eyaleti, hükümet binalarına haç asılmasını zorunlu hale getiriyor. Eyalet başkanı haçın “dini sembol” olmadığını savunuyor. Ülkede ayrıca Yahudilere saldırılardan korunmaları için kipa takmama çağrısı yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:05 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yayınlanan raporlara göre 2017 yılında Almanya’da 908  İslamofobik saldırı gerçekleşti.
Yayınlanan raporlara göre 2017 yılında Almanya’da 908 İslamofobik saldırı gerçekleşti.

Almanya’da, çok kültürlülük ve açık kapı politikalarına karşıtlığıyla bilinen Bavyera eyaleti, hükümet binalarının girişine haç işareti asma kararı aldı. Bavyera Eyalet Başkanı Markus Söder, haçın bir ‘dini sembol’ olarak değil, muhafazakar bir eyaletin ‘kültürel kimliğini ve Hristiyan/Batı etkisini’ göstermek amacıyla kullanıldığını belirtti.


KİPA TAKMAYIN ÇAĞRISI

Bavyera eyaleti, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) tarafından yönetiliyor. CSU Genel Başkanı ve Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in ‘İslam Almanya’ya ait değil’ sözleri Alman kamuoyunda tartışmaya yol açmıştı. Öte yandan Yahudilere, dışarda başlarında kipa ile dolaşmamaları çağrısı yapıldı. Ülkede kipa ile dolaşanlara yönelik saldırıların düzenlendiği ortaya çıkmıştı.


İslamofobi yükselişte

Avrupa ülkelerinde İslamofobik olaylarda ciddi artış yaşanıyor. Yayınlanan raporlara göre 2017 yılında Almanya’da 908 İslamofobik saldırı gerçekleşti. Aşırı sağcı hareketlerin mensupları, ülkelerindeki İslami kuruluşları hedef alıyor.

#Almanya
#Nazi
6 yıl önce