|

Nelson Mandela ödülü sahiplerini buldu

BM tarafından bu yıl ilk kez verilecek olan Nelson Mandela ödülü sahiplerini buldu. Ödül, Namibya'dan Dr. Helena Ndume ile eski Portekiz Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio layık görüldü.

Yeni Şafak
19:13 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:54 - 22/06/2015 Pazartesi
AA

BM Nelson Mandela ödülü, Namibya'dan Dr. Helena Ndume ile eski Portekiz Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio'ya verilecek.



BM Genel Kurul Başkanı Sam Kutesa, geçen yıl genel kurulda alınan karar uyarınca bu yıl ilk kez verilecek BM Nelson Mandela ödülünün sahiplerini açıkladı.



Ödüle, Namibya ve diğer gelişmekte olan ülkelerdeki körlük ve diğer göz hastalıklarının tedavisi konusundaki hizmetleri nedeniyle Namibyalı Dr. Helena Ndume ile 1996-2006 yılları arasında Portekiz Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Jorge Sampaio'nun ülkesinde demokrasinin yerleşmesinde gösterdiği çalışmalar nedeniyle layık görüldükleri bildirildi.



BM Nelson Mandela ödülü, geçen yıl BM Genel Kurulunda alınan karar uyarınca, her beş yılda bir BM prensipleri ışığında uzlaşma ve sosyal uyumu teşvik ederek insanlığa hizmet eden biri kadın biri erkek iki kişiye veriliyor.



Bu yılki kazananlara ödülleri BM Uluslararası Nelson Mandela günü kutlamaları kapsamında 24 Temmuz'da New York'ta takdim edilecek.

#Helena Ndume
#Jorge Sampaio
#BM Nelson Mandela ödülü
9 yıl önce