|

Netanyahu'nun danışmanı'ndan Obama ve Kerry'ye hakaret

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun basın danışmanı Baratz, ABD Başkanı Obama ve Dışişleri Bakanı Kerry için sert sözler söyledi. Obama'yı 'antisemitik' olmakla suçlayan Baratz, Kerry için ise, '12 yaşındaki bir çocuğun zekasıyla aynı' ifadelerini kullandı. Netanyahu'nun danışmanı, daha sonra 'Şaka yapmıştım' diyerek özür diledi.

Yeni Şafak
11:38 - 6/11/2015 Cuma
Güncelleme: 11:44 - 6/11/2015 Cuma
AA

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yeni Medya Danışmanı Ran Baratz, resmi sosyal medya hesaplarından, İran'la yürütülen nükleer görüşmeler sırasında ABD Başkanı Barack Obama'yı "anti-Semitist" olmakla suçladı, ABD Dışişleri Bakanı Kerry için de "Zeka yaşı 12 yaşındaki bir çocuğu geçmez" ifadelerini kullandı.



"Sadece şakaydı"


Olaydan kısa bir süre sonra açıklama yapan Baratz, "ABD Başkanı, İsrail Cumhurbaşkanı ve diğer Amerikalı yetkililer hakkında Facebook'ta yazdığım incitici ifadelerimden dolayı özür diliyorum" dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise, "Baratz'ın paylaşımları kesinlikle kabul edilemez ve ne benim pozisyonumu ne de İsrail hükümetinin politikalarını yansıtıyor" şeklinde konuştu.



İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Baratz'ın, "ABD Başkanı, İsrail Cumhurbaşkanı ve diğer Amerikalı yetkililer hakkında Facebook'ta yazdığım incitici ifadelerimden dolayı özür diliyorum" dediği aktarıldı.



Baratz, "Bu paylaşımlarım, alelacele ve mizah yollu yazılmıştır. Bu paylaşımları özel bir bireyin internette yazması uygundur ancak hükümette yer alan bir kişinin başka türlü davranması ve kendisini daha farklı ifade etmesi gerektiğinin çok iyi farkındayım. Önümüzdeki günlerde konuyu açıklığa kavuşturmak için Başbakan Netanyahu ile görüşme talebinde bulundum" ifadelerini kullandı.



"Netanyahu 'özür dile' dedi"


Netanyahu'nun medya danışmanlığı görevine çarşamba günü atanan Baratz, bu yorumları hakkında Netanyahu'yu daha önce bilgilendirmediği için de "üzgün olduğunu" belirtti.



Netanyahu da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Baratz'ın paylaşımları kesinlikle kabul edilemez ve ne benim pozisyonumu ne de İsrail hükümetinin politikalarını yansıtıyor. Baratz özür dileyerek konuyu netliğe kavuşturmak için görüşme talebinde bulundu" dedi.



Çarşamba günü Baratz'ın, Netanyahu'nun baş danışmanı olarak atanması İsrail muhalefeti tarafından eleştirilmiş ve atamanın iptal edilmesi istenmişti.




#netanyahu
#obama
#obama kerry
8 yıl önce