|

Netanyahu’ya ‘rüşvet’ şoku

İsrail polisi, Başbakan Netanyahu ve eşinin rüşvet ve yolsuzluktan yargılanmasını istedi. Telekom şirketi Bezeq’in haksız kazanç sağlamasına zemin hazırlama karşılığında rüşvet almakla suçlanan Netanyahu için daha önce de aynı iddia ile iki kez soruşturma açılmıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:23 - 3/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu

İsrail polisi, ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi Bezeq’e ilişkin yolsuzluk skandalında Başbakan Benjamin Netanyahu ve eşi Sara hakkında dava açılması tavsiyesinde bulundu.

Pazar günü yapılan açıklamada, yürütülen soruşturma sonucunda Benjamin ve Sara Netanyahu’nun rüşvet aldığı, sahtekarlık yaptığı ve güveni suistimal ettiğine dair yeterince kanıt bulunduğu vurgulandı. Polis ayrıca ‘Dosya 4000’ telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturması kapsamında Bezeq’in sahibi ve medya patronu Shaul Elovitch ve eşi Iris Elovitch’in de yargılanmasını talep etti. Polis ‘arkadaşlardan hediye kabul etme’ ve ‘kendisi hakkında olumlu haberler yapılması karşılığında çıkar ilişkileri yürütme’ iddialarıyla yürütülen diğer 2 soruşturmada da Netanyahu’nun yargılanması gerektiğini açıklamıştı.

SUÇLAMAYA ŞAŞIRMADI

Suçlamaları reddeden Netanyahu, bunların basının yönettiği bir cadı avı olduğunu savundu. Netanyahu, “Ben ve eşime yönelik polis tavsiye kararları şaşırtıcı değil. Böyle olmasına önceden karar verilmişti,bu tür suçlamalar yöneltileceği daha soruşturma başlamadan ortaya dökülmüştü” ifadelerini kullandı.

#​İsrail
#Benjamin Netanyahu
#Sara Netanyahu
5 yıl önce