|

Netenyahu tehdit etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsraillilere yönelik saldırıda bulunanların yakınlarına daha fazla ceza verileceğini belirtti. Dün Doğu Kudüs'teki Amuda kapısı civarında İsrail polisine bıçak ve silahla saldıran 3 Filistinlinin öldürüldüğünü, olayda 2'si ağır 3 polisin de yaralandığını belirtmişti.

Yeni Şafak
17:15 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:26 - 4/02/2016 Perşembe
Diğer

Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Kudüs'te, dün uğradığı saldırı sonucu yaralanan bir İsrail polisini hastanede ziyareti sırasında, Kubatiyye'ye yönelik güvenlik önlemleri alındı ve geniş çaplı gözaltı operasyonlar başlatıldı.



Saldırganların yakınlarına yönelik cezaların da artırılacağı dile getirilen açıklamada, Kubatiyye bölgesinden çok sayıdaki kişinin İsrail içindeki çalışma izinlerinin iptal edildiği ifade edildi. Açıklamada, "Hükümetin hukuk müsteşarı, yıkılacak evler listesine belirli sayıda yeni evlerin eklendiği haberini verdi" ifadeleri kullanıldı.



Dün İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'teki Amuda kapısı civarında İsrail polisine bıçak ve silahla saldıran 3 Filistinlinin öldürüldüğünü, olayda 2'si ağır 3 polisin de yaralandığını belirtmişti.



Kubatiyye beldesinden İsrail güçlerine saldırdığı iddia edilen 3 Filistinli, İsrail polisi tarafından öldürülmüştü. İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana bölgede gerginlik giderek arttı. Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.



#İsrail
#Binyamin Netanyahu
8 yıl önce