|

Nijerya’da 10 milyon çocuk okulsuz

Nijerya Eğitim Bakanlığı, dünyada okula gidemeyen çocukların yarısının Nijerya’da bulunduğunu açıkladı. Ülkedeki 10 milyondan fazla çocuk fakirlik ve kabileler arası çatışmalar sebebiyle okul sıralarıyla tanışamıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:34 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Nijerya’da 10 milyon çocuk okulsuz
Nijerya’da 10 milyon çocuk okulsuz

Yaklaşık 200 milyon nüfuslu Nijerya’da, yoksulluk ve Boko Haram örgütünün saldırıları, çocukların okulla tanışmasına engelliyor. Nijerya’nın Kano eyaletinde düzenlenen bir açılışta konuşan Nijerya Eğitim Bakanlığı Daimi Sekreteri Adamu Hüseyni, ülkede okula gidemeyen çocuk sayısının 10 milyondan fazla olduğunu açıkladı. Bu rakam, dünyada okula gidemeyen 20 milyon çocuğun yarısını oluşturuyor.

ÇALIŞMALAR YETERSİZ

Nijerya’da çocukların okula gidememesinde fakirlik ve ailelerin çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilmesi gibi bir çok etken bulunuyor. Okulla tanışamayanlar, çoğunlukla göçebe Fulani kabilesinden, sığır çobanlığıyla, balıkçılıkla uğraşan ya da çiftçi ailelerin çocukları. Ülkede son yıllarda hükümet ve özel kuruluşlar çocukların okula gidebilmeleri için yoğun çalışmalar yürütse de bu çalışmalar yetersiz kalıyor.

#Nijerya
#Afrika
#Adamu Hüseyni
7 yıl önce